1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Tatbikat Alanı'na Giriş Yasağı
Kaçakçılar Gürcistanda YAKALANDI

Kaçakçılar Gürcistan'da YAKALANDI

Gürcistan'a geçen 6 Çıldırlıdan 3'ü, Gürcistan'dan aldıkları hayvanları Türkiye sınırına getirirken Gürcü güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı.

A+A-

Gürcistan’a geçen 6 Çıldırlıdan 3’ü, Gürcistan’dan aldıkları hayvanları Türkiye sınırına getirirken Gürcü güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. 3 kişinin de Türkiye’ye kaçtığı belirtildi.

20 Mart 2011 günü Ardahan Çıldır sınırından kaçak yollarla Gürcistan’a geçen 6 Çıldırlıdan 3’ü, Gürcistan’dan aldıkları hayvanları Türkiye sınırına getirirken Gürcü güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. 3 kişinin de Türkiye’ye kaçtığı belirtildi.
Gürcü makamlarından alınan bilgiye göre; Gürcistan-Çıldır sınırında 20-25 kadar hayvanın Türkiye’ye geçirileceği duyumunu alındı. Bunun üzerine Gürcistan güvenlik güçleri 20 Mart 2011 günü Türkiye sınırına yakın bir bölgede operasyon yaptıklarını ve operasyon sonucu hayvan kaçakçılığı yapan 3 Çıldırlı’nın yakalandığını 3 kişinin de Türkiye’ye kaçtığını belirttiler.

Yapılan araştırmalarda, 2 kişinin Akçil köyünden, bir kişinin ise Sabaholdu köyü nufusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Gürcü makamlarca yakalanan Çıldır Akçil köyünden H.İ.D. ile A.D. ve Sabaholdu köyü nüfusuna kayıtlı A.Ş.’nin Gürcü makamlarınca tutuklandığı ve Cezaevi’ne gönderildiği belirlendi.
Kaçan 3 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.