1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gökyüzünde Kuşlara Eşlik Ettiler
Kabine Toplantısı.. 'Kurban Bayramı' İçin 9 Günlük Tatil Kararı Alındı!

Kabine Toplantısı.. 'Kurban Bayramı' İçin 9 Günlük Tatil Kararı Alındı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin Bayram ikramiyesinin 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılacağını duyurdu ve bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını belirtti.,

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirilen ve 2 saat 15 dakika süren Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, emeklilerin Bayram ikramiyesinin 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılacağını duyurdu ve bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını belirtti.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VE TATİL MÜJDESİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yönelik olarak Bayram ikramiyesinin yatırılacağı tarihleri ve bayram tatilinin uzatılmasına dair detayları paylaştı. 

recep-tayyip-erdogan-erdogan.jpeg

Kamu çalışanları için Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük sürenin idari izin kapsamına alındığını, böylece dokuz günlük bir tatil imkanı sağlandığını ifade etti.

DEMOKRASİ VE HESAP VEREBİLİRLİK VURGUSU

Erdoğan, demokrasinin ilk ve öncelikli şartının halka hesap vermek olduğunu vurgulayarak, 22 yıllık iktidarları döneminde defalarca millete hesap verdiklerini ve her seferinde ibra edildiklerini söyledi. Şeffaf ve etkin bir yönetim geleneğinin ülkede yerleşmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti.

HÜKÜMET OLARAK 85 MİLYONUN TEMSİLCİSİYİZ

Cumhurbaşkanı, hükümet olarak tüm vatandaşların temsilcisi olduklarını, her kesimden insanın hükümeti olduklarını ve ayrım yapmadan hizmet ettiklerini dile getirdi.

YARGI REFORMU VE İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI

Yargı reformu ve insan hakları eylem planı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve adaletin etkin, hızlı ve tarafsız işletilmesi için gereken her şeyin yapılacağını açıkladı. 

Bu kapsamda, 8. Yargı Paketi’nin önemli değişikliklere imza attığı ve 9. Yargı Paketi’nin Meclis gündeminde olduğu bilgisi paylaşıldı.

AİLE KURUMUNUN ÖNEMİ VE TOPLUMSAL DEĞERLER

Aile kurumunun toplum için önemine değinen Erdoğan, aile yapısının karşı karşıya olduğu zorluklara ve tehditlere dikkat çekti. 

Doğum oranlarındaki azalmanın alarm verdiğini ve bu konuda yeni uygulamaların devreye alınacağını belirtti. 

Ayrıca, LGBT dayatmasının toplumu yozlaştırma aracına dönüştüğünü ve ekonomik zorluklar, şehirleşme, bireyselleşme gibi faktörlerin aile kurumunu etkilediğini ifade etti.

EKONOMİ VE ENERJİ POLİTİKALARI

Türkiye’nin enerji kaynaklarından daha etkin faydalanmaya başladığını ve terörün bölgede zemin kaybetmesiyle ekonominin ve demokrasinin büyüyeceğini ifade etti. 

Bu bağlamda, Fatih sondaj gemisinin Sakarya gaz sahasında yeni sondaj çalışmalarına başladığı ve bölgede petrol üretiminin rekor seviyelere ulaştığı bilgisi verildi.

EĞİTİM VE KALKINMA HEDEFLERİ

Eğitim ve kalkınma ile ilgili olarak Türkiye’nin belirlediği hedeflere doğru emin adımlarla ilerlediğini ve bu konuda yeni tanıtımların yapılacağını duyurdu. 

Ayrıca, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6-A’nın yolculuğunun başladığı bilgisi paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.