1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tam 1000 Holigan İcralık OLDU
İzmir'de Patlama

İzmir'de Patlama

İzmir Bayraklı'daki adliye binasının C Kapısı önünde bombalı araç patlatıldı.

A+A-

İzmir adliye binası önünde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 1 polis ve 1 adliye çalışanının hayatını kaybettiği patlama esnasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 
İzmir Bayraklı'daki adliye binasının C Kapısı önünde bombalı araç patlatıldı. Patlama yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Adliyeden çıkışların yoğun olduğu bir saatte yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre, 1 polis ve 1 adliye çalışanı hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA 
Patlamayla ilgili ilk resmi açıklama İzmir Valisi Erol Ayyıldız'dan geldi. Vali Ayyıldız, adliye önünde bir aracı polis durdurmak isterken çatışmanın çıktığı ve çatışma esnasında kaçan kişilerin bombalı aracı patlattığını söyledi. 1 polis ve 1 mübaşirin yaşamını yitirdiğini kaydeden Ayyıldız, 6 veya 7 kişinin de yaralandığını belirtti. 
Çıkan çatışmada da patlamayı gerçekleştiren iki kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Ayyıldız, 8 roketatar, 8 el bombası ve 2 kalaşnikofun ele geçirildiğini aktardı. 
Ayyıldız, öldürülen kişilere ait ikinci bir aracın da kontrollü bir şekilde patlatıldığını belirtti. Vali Ayyıldız, “Ele geçirilen verilere göre faillerin PKK olduğu yönünde tahmin ediyoruz. Kişiler tespit edildikten sonra böyle bir değerlendirme yapıldı" dedi. 
Ayyıldız, patlamayla ilgili üçüncü bir şahısın olup olmadığının netleştirilmediğini belirtterek, "Başka bir yerde eylem olma ihtimaline karşı tam bir teyakkuz halindeyiz" diye konuştu. 
GÖRGÜ TANIKLARI: SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ 
Görgü tanıklarının anlatımına göre, büyük bir patlamanın olduğunu ve çevrede bulunan binaların camlarının kırıldığını söyledi. Patlamanın beyaz renkli bir araçta meydana geldi ve çevrede çok sayıda yaralanın olduğunu kaydeden görgü tanığı, etrafın savaş alanına döndüğünü belirtti.
YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi. 
ADLİYE BOŞALTILDI 
Patlamadan hemen sonra adliye binası tamamen boşaltıldı.


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.