1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fon Davası | Arda Turan ‘Dava’ İle İlgili Sessizliğini Bozdu
İzmirde Gündem Belediye OPERASYONU

İzmir'de Gündem Belediye OPERASYONU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı şirketlere yapılan operasyonda 80 dosya incelemeye alındı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı şirketlere yapılan operasyonda 80 dosya incelemeye alındı. Operasyonun ayrıntıları ilginç; İzmir polisi, belediyeyi işçi statüsünde “eleman” yerleştirmiş. Tepki ise büyük. Genel kanaat, seçim dönemine denk gelen operasyonun siyasi olduğu yönünde. Sendikalardan da Belediye Başkanı’na büyük destek var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı şirketlere yapılan yolsuzluk operasyonu kentin ana gündemi. Geçtiğimiz Pazartesi günü başlatılan operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında belediye şirketlerinin genel müdürleriyle belediyenin eski ve yeni genel sekreterleri de bulunuyor. 10 kişi dün savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

“İhaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk” suçlamasıyla bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, 80 ihale dosyası incelemede. Sayıştay raporuna göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir firmaya yaptırılan Buca Toplu Konutlarında yaklaşık 700 bin liralık kamu zararı tespit edildi. Soruşturma kapsamında belediyenin bazı kültür organizasyonları da incelemeye alındı.

POLİS İÇERİYE ADAMINI YERLEŞTİRMİŞ

Operasyonların ayrıntıları da dikkat çekiyor. Buna göre, İzmir polisi, operasyon için belediyede "işçi" olarak işe girmiş. Aylar öncesinden çalışmaya başlayan polis, elektrik prizi görüntüsü altında çeşitli yerlere yerleştirdiği kameralarla bürokratları görüntülü takibe aldı. Polis yetkilileri, soruşturmayla ilgili ellerinde çok sayıda belge ve görüntü olduğunu öne sürüyor.

NİHAVENT KURTULMUŞ BAŞARDI MI?

Operasyona neden olan ihbarların büyük bölümünü, Nihavent Kurtulmuş adlı işkadının yaptığı ortaya çıktı. Kurtulmuş’un belediye yönetimiyle hesabı geçmişe dayanıyor. Kurtulmuş’un Kemalpaşa’ya yaptırdığı AMATEM, huzurevi ve geriatri merkezi belediye tarafından mühürlenince savaş da başladı. “1.5 milyon dolar yatırdığım tesisler çürümeye terk edildi” diyen Kurtulmuş, belediye ile uğraşmak için ant içtiğini bile söylüyor.

GAZETECİLERİN DE İFADESİ ALINACAK

Büyükşehir Belediyesi hakkında İçişleri Bakanlığı'na birçok şikâyette bulunan Nivent Kurtulmuş ile eski Genel Sekreter Ersu Hızır'la birlikte yemek yediğini ve Hızır'ın kendisine belediyede birtakım yolsuzlukların olduğuna dair sözler sarf ettiğini iddia eden gazeteci Süleyman Gencel ve gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş da bilgisine başvurulmak üzere Emniyet'e çağırıldı. DHA muhabiri Utku Bolulu'nun da yaptığı bazı haberlerle ilgili tanık olarak ifadesine başvuruldu.

KENTTE TEPKİ BÜYÜK

Operasyonun ilk başladığı andan itibaren kentte tepki büyük. Pazartesi gününden bu yana belediye önünde eylemler yapılıyor. Belediyede örgütlü Tüm Bel Sen, Belediye İş, Genel İş ve Sosyal İş sendikalarının, Başkan Aziz Kocaoğlu’na verdiği destek dikkat çekiyor. Sendikaların çağrısıyla, belediye önünde toplanan binlerce kişi, operasyonun seçim dönemine denk gelmesini manidar bulduklarını söyledi. Protestoculara göre, “operasyon siyasi. Arkasında da AKP iktidarı var.”

PATRONLAR DA KOCAOĞLU’NUN ARKASINDA

Sadece sendikalar değil İzmir’deki patron örgütlerinden de operasyona tepki geliyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Federasyonu Başkanı Hüseyin Porsuk’tan da Kocaoğlu’na destek açıklamaları yaptı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da Kocaoğlu’nu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.