1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dürümcü Dükkanında Yangın
İzmirde Dolandırıcılık OOPERASYONU

İzmir'de Dolandırıcılık OOPERASYONU

İzmir'in de aralarında bulunduğu çeşitli şehirlerde, gömü bulduklarını söyleyerek 15 kişiyi toplam 400 bin lira dolandıran zanlı yakalandı.

A+A-

İzmir'in de aralarında bulunduğu çeşitli şehirlerde, gömü bulduklarını söyleyerek 15 kişiyi toplam 400 bin lira dolandıran zanlı yakalandı.

İzmir'in de aralarında bulunduğu çeşitli şehirlerde, Gömü bulduklarını söyleyerek 15 kişiyi toplam 400 bin lira dolandıran zanlı yakalandı. Asayiş Şube Müdürlğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvuran A.O., dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. İfadesinde, Kars'ın Susuz ilçesinden köye giderken otomobillerine bindiği üç kişiyle muhabbet ettiğini, kendisine Gömü bulduklarını söylediklerini anlattı. Bir küpün içinde define bulduklarını söyleyen zanlıların elinde sarı renkli madeni bir insan heykeli bulunduğunu, papaz müşterilere satacaklarını söyleyerek yurtdışı işlemleri için kendisinden para istediklerini aktardı. Kendisinin de bunun üzerine söyledikleri hesaba 8 bin lira yatırdığını belirtti. Bu kişilere tekrar ulaşamayınca dolandırıldığını anladığını ifade etti.

Harekete geçen polis, söz konusu dolandırıcıların Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki iller yoğunlukta olmak üzere aynı yöntemle 15 kişinin toplam 400 bin lirasını çaldığını belirledi. Takip sonucu bankaya para çekmeye gelen B.A. (41) ile onun ifadeleri doğrultusunda suç ortakları M.A. (34) ve T.İ. (48) yakalandı. Kendilerini T.İ.'nin yönlendirdiğini söyleyen B.A. ve M.A., işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. B.A.'nın, belirttiği şekilde postaneden parayı çektikten sonra T.İ.'ye verdiğine dair görüntüler bulunduğu öğrenildi.

Poliste beş suç kaydı bulunan zanlı T.İ., Karabağlar ilçesi Günaltay Mahallesi'nde polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalandı. Zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.