1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'a Acı Haber
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kars’ta

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kars’ta

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çeşitli temaslarda bulunmak için Kars'a geldi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çeşitli temaslarda bulunmak için Kars'a geldi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; havayolu ile Kars'a gelen Soyer, CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Soyer, burada yaptığı konuşmada, ülkedeki tarım politikalarına isyan ettiklerini söyledi.

Küçük üreticileri güçlendirmek için kooperatifler kurduklarını belirten Soyer, şunları kaydetti: “Küçük üreticinin doğduğu yerde üretici doyarsa, kırdan kente göçün önü de kesilir. Kadim kültürümüzün sahibi olan köy, kadim kültürü korumaya devam ederse toplumun refahı da büyür. Küçük üreticilerin doğduğu yerde doyması için başka bir tarım mümkündür diyoruz. Belediye olarak kooperatiften ürün alabiliyorum, üretici bana satacağını bilince üretiyor. Alımlarımızı garanti vererek alıyoruz. Üretimi desteklemek için küçük üreticiyi doğduğu yerde doysun diye desteklemeye devam ediyoruz.”

Partililerle bir süre sohbet eden Soyer, daha sonra Susuz Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

...haberin uzantısı 

SOYER TOHUM DAĞITTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kars'ın Susuz ilçesinde üreticilere tohum dağıttı ve sonrasında tarlaya inerek ekim yaptı. 

35e7d3b3-2746-453a-ab8c-c3c5bdfb70c8.jpeg

Başkan Soyer, "Bugün aslında sadece buğday ve arpa tohumunun ekimini yapmıyoruz. Biz aslında birliğin, dostluğun, kardeşliğin tohumunu ekiyoruz. Bire bin, bire milyon veren bir refahın, bereketin hasadını yapacağız"dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, "Başka Bir Tarım Mümkün" vizyonu kapsamında, Türkiye'nin batısından en doğusuna uzanan dayanışma köprüsü sayesinde düzenlenen tohum destek projesiyle Susuz'da ekim yapıldı. 

Kars programının ikinci gününde Susuz'da üreticilere tohum dağıtımı törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha sonra tarlaya inerek tohumları toprakla buluşturdu. 

Ekim töreninden önce düzenlenen tohum dağıtım etkinliğinde üreticiler Soyer'e yoğun ilgi gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı programa Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Yıldız Yılmaz, Saniye Bora Fıçı, Cumhur Dereli, Kazım Özdemir ile Polat Manduz, Ardahan Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, Ardahan Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, CHP Kars il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının temsilcileri, CHP Ardahan il yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, üreticiler eşlik etti.

SUSUZ'A DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve İzTarım şirketi vasıtasıyla 32 ton arpa tohumu ile 74 ton arpa ve bölgede yetişebilen Ceyhan-99 tohumunu Susuz Belediyesi'ne ulaştırdı. İzmir'deki ilçe belediyelerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi liderliğinde gelen 4 tonluk tohum ve diğer desteklerle birlikte toplamda Kars'a yaklaşık 130 ton tohum yardımı yapıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.