1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ermenilerin ‘Noel Bayramı’ Kutlanıyor
İsveç'te Irkçı Lider Kuran-ı Kerim Yaktı

İsveç'te Irkçı Lider Kuran-ı Kerim Yaktı

Aşırı sağcı Danimarka- İsveç vatandaşı Rasmus Paludan, İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

A+A-

İsveç'te İslam karşıtı aşırı sağcı Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri ve İsveç- Danimarka çifte vatandaşı Rasmus Paludan tepkilere rağmen Kuran-ı Kerim yaktı.

Euronews'un haberine göre Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği yakınında belirlenen alanda planlanan eylem öncesi polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Plauden'in eylemine tepki gösteren bir grup da aynı bölgede toplandı. Eyleme alanında toplanan basın mensubu sayısının, Kuran-ı Kerim yakılmasına karşı çıkan göstericilerden fazla olması dikkat çekti.

Eylemin yapıldığı bölgede gazetecilere konuşan Paludan, "şiddete karşı" olduğunu belirterek, kendisine "aşırı sağcı" denmesini de kabul etmediğini söyledi.

Paludan, "Danimarka ve İsveç anayasalarına uyulması gerektiğini düşünmek aşırı sağcı olmak değildir" dedi. Paludan, bölgede toplanan karşıt göstericilerin protestolarıyla ilgili ise "Eğer ifade özgürlüğünün olması gerektiğini düşünmüyorsanız, o zaman başka bir yerde yaşayabilirsiniz" diye konuştu.

Paludan, daha önce hem Danimarka'da hem de İsveç'te benzer protestolar düzenlemiş ve bunlardan bazıları karşıt gösterilere yol açarak şiddet olaylarına sebep olmuştu.

MUHALEFETTEN TEPKİ

Twitter hesabından paylaşım yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İsveç'in başkenti Stockholm'de büyükelçiliğimiz önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman'ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İsveç'te ırkçı ve İslam karşıtı dürtülerle yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını şiddetle telin ediyorum. İsveç'teki Müslüman dostlarıma da sesleniyorum: İnanıyorum ki İsveç halkının çoğunluğu bu radikal fikirleri desteklemiyor, sağduyunuzu kaybetmeyeceğizi biliyorum" paylaşımını yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da "İslomofobi ve ırkçılığı besleyip büyütenler ve bunlardan beslenenler, açıkça nefret suçu işlemektedir! İsveç'te, büyükelçiliğimiz önünde hayat rehberimiz, kitabımız Kur'an-ı Kerîm'e yönelik alçakça saldırı gerçekleştirenleri ve buna göz yumanları şiddetle kınıyorum!" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler