1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Özcan Kızıltan, her anlamda Çankırıspor maçına hazır olduklarını, bu maçı kazanarak yollarına devam etmek istediklerini söyledi
İstanbulspor 'Hakem Kararları'na Tepki Olarak Sahadan Çekildi

İstanbulspor 'Hakem Kararları'na Tepki Olarak Sahadan Çekildi

Süper Lig'de İstanbulspor, Trabzonspor karşısında 1-2 yenik düşmesinin ardından yaptığı itirazların reddedilmesi sonucunda maçtan çekilme kararı aldı.

A+A-

Süper Lig'de İstanbulspor, Trabzonspor karşısında 1-2 yenik düşmesinin ardından yaptığı itirazların reddedilmesi sonucunda maçtan çekilme kararı aldı. Başkan Ecmel Sarıalioğlu, sahaya inerek oyuncularını soyunma odasına gönderdi, ardından stadyumdan ayrıldı. 

Talimatnameye göre, hakem kararına itiraz ederek sahadan çekilen İstanbulspor'un hükmen 3-0 mağlup sayılması ve 3 puanının da silinmesi bekleniyor.

istanbulspor.jpg

İSTANBULSPOR'U BEKLEYEN CEZA

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Futbol Müsabaka Talimatı'na göre, maçın hükmen Trabzonspor lehine hükmen galibiyet ilan edilmesi ve İstanbulspor'un puanının silinmesi gerekiyor. Talimatın ilgili maddesi şöyle:

"Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır."

2016'DA YAŞANMIŞTI

2016 yılında Eskişehirspor, Göztepe maçında müsabaka devam ederken sahadan çekilmiş ve  hükmen 3-0 mağlup sayılmıştı. TFF kulübe 3 puan silme cezası da vermişti. Kulüp ve başkan da para cezasına çarptırılmıştı.

İSTANBULSPOR'UN LİGDEKİ DURUMU

Ligde 15 maç sonunda 8 puanla son sırada yer alıyor. Bu maçın ardından 3 puan silme cezası verilirse, sarı-siyahlı ekibin ligde kalma ihtimali biraz daha azalacak. 

.. haberin öncesi

İSTANBULSPOR SAHADAN ÇEKİLDİ

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu 68. dakikada Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golün ardından sahaya indi. Gol öncesi "penaltı" olduğunu iddia eden Sarıalioğlu, futbolcuları sahadan çekti.

FUTBOLCULARIN ISRARINA RAĞMEN BAŞKANIN KARARI DEĞİŞMEDİ.

Ankaragücü Kulübü Başkan Faruk Koca'nın adamlarıyla birlikte hakem Halil Umut Meler'i sahada  darp etmesinin ardından tatil edilen ve bugün yeniden başlayan Süper Lig'e yine "sahaya inen başkan" damga vurdu.

17. hafta maçında İstanbulspor Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda Trabzonspor'u konuk etti.  

11'de Trezeguet ve 39'da Muammer Sarıkaya'nın golleriyle devam eden maçın ikinci yarısında sinirler gerildi.

Konuk takım 68. dakikada Onuachu'nun golüyle öne geçti. Gol sonrasında İstanbulspor’un penaltı itirazları oldu, ancak VAR'da incelenen pozisyonun ardından hakem Ali Şansalan gol kararı verdi.

BAŞKAN SAHAYA İNDİ

Karara isyan eden İstanbulspor yönetimi ise gol öncesi faul yapıldığını belirtti.

73'üncü dakikada maç durdu, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu sahaya indi ve takımı sahadan çekti.

Saha kenarında Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, diğer İstanbulspor yöneticileri ve futbolcuların ikna çabası sonuç vermedi, başkan Sarıalioğlu'nun kararıyla takım soyunma odasına gitti.

TRİBÜNLERDE 'TFF İSTİFA' SLOGANLARI

İstanbulsporlu futbolcu Mehmet Yeşil, daha sonra geri dönerek hakem Ali Şansalan'ın elini sıktı.

Kısa bir bekleyişin ardından hakemler Ali Şansalan, Serkan Olguncan, Mehmet Kısal ve Burak Kappan ile Trabzonsporlu futbolcular da soyunma odasının yolunu tuttu.

Tribünlerdeki taraftarlar ise 'TFF istifa' sloganları attı.

73'üncü dakikada duran maçla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.

BAŞKAN SARIALİOĞLU: TAKDİR KAMUOYUNUN

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, stat çıkışında yaptığı açıklamada, "Yapacak bir şey yok. Takdir kamuoyunun, herkese başarılar diliyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.