1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Görmesek de Tanır, Görmesek de Biliriz'
İstanbulda Newroza Yasaklama GELDİ

İstanbul'da Newroz'a Yasaklama GELDİ

BDP ile HDK öncülüğünde düzenlenecek Newroz için İstanbul Valiliği izin vermedi.

A+A-

BDP ile HDK öncülüğünde düzenlenecek İstanbul Newroz'u için valilik izin vermeyeceğini açıklarken, BDP İstanbul Eşbaşkanı Asiye Kolçak, "Valinin kararına rağmen 18 Mart Pazar günü Kazlıçeşme'deyiz" diye açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Halkların Demokratik Kongresi (DTK) öncülüğünde 18 Mart Pazar günü Kazlıçeşme'de Newroz kutlanacak. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, BDP'nin Pazar günü Kazlıçeşme'de Newroz kutlaması için yaptığı başvuruya izin vermeyeceklerini, kutlamanın ayın 21'inde yapılabileceğini belirtirken, BDP İstanbul Eş Başkanı Asiye Kolçak, kararın kendilerinden önce basına sızdırılmasının art niyetli ve manipülasyon amaçlı olduğunu söyledi.

"Valiliğe rağmen Pazar günü Kazlıçeşme'deyiz"
Kolçak, "Valilik bu kararı öncelikle Newroz tertip komitesine bildirmesi gerekirken, basına sızdırılması kasıtlı ve manipülasyon amaçlıdır. Valilik yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde kararın doğru olduğu bilgisini aldık. Ancak biz BDP ve Newroz'u kutlayacak olan halklar olarak, valinin kararına rağmen 18 Mart Pazar günü Zeytinburnu Kazlıçeşme miting alanında olacağız. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız" dedi. Kolçak, konuyu ayrıntılı değerlendirmek için kent milletvekilleriyle toplantı halinde olduklarını ve kutlama öncesi geniş bir bilgilendirme yapacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.