1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Canik’ten Hayat Boyu Eğitim
İstanbul Valisi, İBB Vekilliğine Atandı

İstanbul Valisi, İBB Vekilliğine Atandı

YSK’nın iptal kararının ardından İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirdi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan basına yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılmasına karar vermesi üzerine, yeni belediye başkanı seçilinceye kadar Yerlikaya’nın görevlendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, bu karar, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 46. Maddesine* dayandırıldı.

YSK mazbatayı iptal etti

YSK dün akşamki kararıyla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek seçimin yenilenmesine karar vermişti.

Karar, belediye başkanı seçilen ve yaklaşık bir aydır görevi yürüten Ekrem İmamoğlu’ndan mazbatanın alınmasını da içeriyordu.

Ali Yerlikaya hakkında

1968, Konya doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. 1989’da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1990’da İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başladı, 1993’te Kayseri’nin Felahiye İlçesi Kaymakamlığına atandı. Ardından Hilvan (Urfa ) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

2007’de Şırnak Valisi oldu, daha sonra da Ağrı, Tekirdağ, Antep Valiliği görevlerini yürüttü.

26 Ekim 2018 tarihli 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İstanbul Valiliği görevine atandı. (AS)

* Belediye Kanunu, Madde 46: “Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkan vekili seçiminin yapılamaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır. Görevlendirilecek kişinin belediye başkanı seçilme yeterliğine sahip olması şarttır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler