1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Yerel Seçimler'e 15 gün Kaldı... Peki Seçim Takvimi Nasıl İşleyecek?
'İstanbul Saldırısı'nda Bilanço Ağırlaşıyor

'İstanbul Saldırısı'nda Bilanço Ağırlaşıyor

İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen saldırıda ölenlerin sayısı 44'e yükselirken hastanelerde tedavi gören yaralı sayısı ise 155 oldu.

A+A-

İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen saldırıda ölenlerin sayısı 44'e yükselirken hastanelerde tedavi gören yaralı sayısı ise 155 oldu.

İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı hastanede tedavi gören yaralılardan bazılarının hayatını kaybetmesiyle 44'e çıktı. 

Cumartesi akşamı Vodafone Arena yakınlarında maç bitimi sonrası düzenlenen saldırıyı TAK üstlenmişti.

Haberin öncesi..

'İstanbul Saldırısı'nda Ağır Bilanço

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'ta gerçekleşen çifte bombalı saldırıda 30 polis, 7 sivil ve kimliği belirlenemeyen bir kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. 14’ü yoğun bakımda 155 kişinin de yaralandığını kaydeden Soylu, patlamayla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını belirtti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vatan'da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde dün gece Dolmabahçe'de bombalı araçla ve Maçka'da ise canlı bombayla gerçekleştirilen çifte saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

Hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e yükseldiğini belirten Soylu, “Şimdi yeni bilgileri milletimizle ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biraz sonra 5 şehidimizin törenini burada Emniyet'te Vatan Caddesi'nde onları son yolculuğa uğurlayacağız. En son aldığımız bilgiler çerçevesinde şehit sayısı 38 oldu. Bunların 7'si sivil, 31'i polis, birinin ise henüz kimliği tespit edilemedi” dedi.

Soylu, 14 kişinin halen yoğun bakımda, 5'inin ameliyatta olduğunu belirterek, toplam 155 yaralının tedavi gördüğünü söyledi. 

13 kişinin de gözaltına alındığını kaydeden Soylu, şöyle dedi: “Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı bilgisi arkadaşlarımızda mevcut. Ancak soruşturma devam ettiği için resmi açıklama tamamlanınca yapılacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.