1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. İstanbul Havalimanı'ndaki Tüm Uçuşlar Durduruldu
İstanbul Havalimanı'ndaki Tüm Uçuşlar Durduruldu

İstanbul Havalimanı'ndaki Tüm Uçuşlar Durduruldu

Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşlarını durdurdu.

A+A-

İstanbul'da etkisini artıran kar, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor.

Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00'a kadar durdurma kararı aldık" dedi.

İstanbul'da dün başlayan yoğun kar yağışının çarşamba sabahına kadar sürmesi bekleniyor.

Haberin uzantısı...

İSTANBUL'DA KAR ESARETİ

İstanbul’da 23 Ocak’tan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle bir dizi yeni önlem geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personellerin bugün izinli sayılacağını duyurdu.

Yerlikaya ayrıca olumsuz hava koşullarının devam etmesi sebebiyle saat 13.00’e kadar toplu taşıma ve görevli araçların dışındaki özel araçların trafiğe çıkmayacağını bildirdi. Ayrıca İstanbul Havalimanı da bugün 13.00'e kadar kapalı olacak. Otogarlardaki tüm şehirler arası otobüslerin çıkış kısıtlaması 13.00’e kadar sürecek.

Duruşmalar ertelendi

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu da İstanbul'da bugün gerçekleşecek duruşmaların ertelendiğini açıkladı.

Durakoğlu açıklamasında “Bugün 01.00 itibarıyla alınan karar gereğince 25 Ocak 2022 tarihinde hakim ve savcılar idari izinli sayıldıkları için duruşmalar yapılmayacaktır” dedi.

Yalova'da da idari izin

Yalova'da da yoğun kar yağışı nedeniyle güvenlik, sağlık, ulaşım, itfaiye ve cenaze defin hizmetleri dışındaki tüm kamu personeline bugün için idari izin verildi.

Yalova Valiliğinden yapılan açıklamada, "Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, güvenlik, sağlık ve ulaşım birimleri ile belediyelerin itfaiye ve cenaze defin hizmeti görevlileri dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarının personeli 25 Ocak 2022 Salı günü idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Yollar ne durumda?

Kar yağışı sadece İstanbul’da değil Türkiye genelinde devam ediyor. İletişim Başkanlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle 81 ilde 4 bin 603 yurttaşın mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevk edildiğini açıkladı. 

AFAD verilerine göre; ülke genelinde 74 bin 936 personel, 25 bin 187 araç, makine ve teçhizat ile mücadeleye devam edildiği aktarılan açıklamada, 81 ilde yolda kalan vatandaşlara 1433 sıcak yemek, 52 bin 123 kutu içecek, 21 bin 318 kumanya ve 59 bin 479 ikramlık ve 397 battaniye dağıtımı yapıldığı kaydedildi.

Olumsuz hava koşullarından dolayı 75 adet devlet ve il yolunun ulaşıma kapatıldığı; Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Düzce ve Bursa güzergahından İstanbul'a gidişlerin de tedbir amaçlı durdurulduğu, İstanbul ve Adıyaman havaalanlarının uçuşa kapatıldığı belirtildi.

İstanbul’da mahsur kalanlar

İstanbul Valisi Yerlikaya Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Yassıören arasında ve Havalimanı bağlantısında, TEM'de Hadımköy-Avcılar'da, İkitelli Mahmutbey'de, Selimpaşa-Kumburgaz yönünde ve Hadımköy'de mahsur kalan yurttaşlar olduğunu açıkladı.

TEM’de mahsur kalan yurttaşların yol boyunca bütün ilçe kaymakamları ve emniyet aracılığıyla misafirhaneler ve otellere yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi. 

85 santimetre kar 

İBB Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) çalışmaları takip eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, yağan karı "afet yağışı" olarak niteledi. 

Bazı bölgelerde kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını aktaran İmamoğlu, "Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kırsala gittikçe 80-85 santim gibi kar yüksekliklerini ölçerek bize ulaştırdı. Güneydeki ilçelerimizde 50-60 santimetrelere iniyor. Kent merkezinde de 35-40-50 santimetrenin altında pek fazla yer ölçemiyoruz" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.