1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Regaip Kandili Bugün Kutlanacak
İstanbul | 50 Deniz Taksi Hizmet Verecek

İstanbul | 50 Deniz Taksi Hizmet Verecek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deniz taksilerin yeniden hizmete gireceğini açıkladı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şehir Hatları’nın 170’nci kuruluş yıl dönümünde, Haliç Tersanesi’nde üretilecek olan deniz taksilerin lansmanına katıldı.

"İstanbul’da deniz ulaşımı, hak ettiği yerde değil. Toplu ulaşımdaki yeri yüzde 3 dolaylarında. Biz, bunu yüzde 10, hatta daha yukarıya çıkarmak istiyoruz" diyen İmamoğlu şöyle devam etti: 

'ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ TARİHİ VAPURLARI GÖRDÜK'

“2005’de Türk Denizcilik İşletmeleri’ne bağlı olan Şehir Hatları İBB’ye devrolmuştu. Ama sanki tam olarak iç içe geçemediler. İstanbul’da deniz taşımacılığının biraz üvey evlat muamelesi gördüğünü düşünüyoruz. Biz Şehir Hatları vapurlarının gelişimine baktığımızda; kıyıya, kenara atılmış, neredeyse çürümeye terk edilmiş tarihi vapurları gördük. Hatta şehrin simgesi olan şehir vapurlarının yerine İstanbul’la hiç alakası olmayan, bütün İstanbulluyu mutsuz eden bir tasarımla vapurlar yapıldı. Londra’da telefon kulübelerin, taksilerine bakarsınız Londra dersiniz. İstanbul için de Şehir Hatları vapurları tam da böyle bir simge. Onlara baktığınızda burası İstanbul dersiniz."

YAZ AYLARINDA HİZMETE GİRECEKLER

Deniz taksi uygulamasının daha önceki yönetimler tarafından denendiğini ama başarılı olmadığını da anımsatan İmamoğlu, “Tabanı iyi oturmadığından, sistemi iyi çalışılmadığından ne yazık ki bu işler olmuyor. Yıllar geçiyor aradan ve bu deniz taksilerin Haliç’te çöplüğe dönmelerini güçlükle temizliyoruz. Zar zor çürümeye terk edilen bu deniz taksileri bir depoya aldırdık. 50 adet deniz taksiyi sisteme katmak istiyoruz. Hem sayısal anlamada, hem daha sürdürülebilir ve hizmet vermesi anlamında deniz takside 50 yetmiyorsa daha fazlasını hedefimize koymalıyız. Deniz taksilerimiz, 10 kişi kapasiteli olacak ve sizi Adalar’dan Sarıyer’e, Beylikdüzü’nden Üsküdar’a, Pendik’ten Bakırköy’e taşıyacak. 2021’in yaz aylarında hizmete almayı planlıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.