İsrail Birkaç Haftaya İranı VURACAK

İsrail Birkaç Haftaya İran'ı VURACAK

İsrail'deki bir televizyon kanalının iddiası gündeme bomba gibi düştü: ABD'deki seçimden önce Ortadoğu'da savaş var.

A+A-

İsrail'deki bir televizyon kanalının iddiası gündeme bomba gibi düştü: ABD'deki seçimden önce Ortadoğu'da savaş var.

İddiaya göre İsrail, ABD'de 6 Kasım'daki devlet başkanlığı seçiminden önce İran'ı vuracak. İsrail'de nüfusun yarısına gaz maskeleri dağıtıldı. Tel Aviv'de Savunma Bakanlığı binası altında bombalı saldırılara karşı sığınaklar oluşturuldu.

"İSRAİL'İN SALDIRISI, HİÇ OLMADIĞI KADAR YAKIN"

İsrail'de Channel 10 News televizyonunun askeri muhabiri Alon Ben-David, İsrail'in İran'a saldırısının "şimdiye kadar hiç olmadığı kadar yakın" olduğunu, Netanyahu'nun da 6 Kasım'dan önce saldırıda "kararlı" olduğunu söyledi. Ünlü İngiliz tarihçi ve yazar Michael Burleigh de seçimden önce, muhtemelen ekim sonu saldırı yapılacağı kanaatinde olduğunu açıkladı.

OBAMA TEMKİNLİ, NETENYAHU VE BARAK, KARARLI

ABD'de yeniden başkan seçilme telaşındaki Barack Obama, askeri saldırı öncesinde İran'a karşı başlattığı iktisadi yaptırımların sonuç vermesini bekliyor. İran meselesini, yeniden başkan seçilmesi halinde ikinci döneminde ele almayı planlayan Obama'nın en son isteyeceği şeyin, İsrail'in seçimlerden önce İran'a saldırması olduğu ifade ediliyor. İsrail ise bu konuda çok sabırsız. Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak, İran'ın nükleer programının birkaç ay içinde geri dönderilemez noktaya geleceğini ve bir kez nükleer silah sahibi olduğunda İran'ın, İsrail hava saldırıları için "bağışıklık bölgesi" haline geleceğinden endişeli.

İsrail'de savaş yanlısı ifadeler de yayılmaya başladı. İsrail, İran'ın nükleer silah sahibi olmasını ölüm kalım meselesi olarak görüyor. Bu, bölgedeki İran hakimiyetinden dolayı Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan gibi ülkeleri de nükleer silah sahibi olmaya sevk edeceği, bölgede silahlanma yarışına yol açacağı için de İsrail'de endişelere sebep oluyor.

İRAN'DAN HİZBULLAH'A SİLAH SEVKİYATI

İran'ın da İsrail'in saldırısına karşı Hizbullah'ı kunnllanmayı planladığı, bu kapsamda Suriye üzerinden 10 güçlü Scud füzesiyle 50 bin roket de dahil Lübnan'da Hizbullah'a silah ve mühimmat gönderdiği öne sürülüyor. Bu roketlerin, İsrail'in büyük bölümünü vurabilecek kapasitede olduğu savunuluyor.

İran'da da son zamanlarda İsrail'e yönelik söylemlerde artış var. Dini lider Ali Hamaney geçen hafta İsrail'in "ortadan kalkacağı"nı söylerken Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İsrail'i, 'kanserli tümör' olarak nitelendirdi.

İsrail, Demir Kubbe isimli füze savunma sisteminin Hizbullah'ın kısa menzilli roket ve havan topu saldırılarının çoğunu etkisiz hale getireceğini, milyarlarca dolarlık radar güdümlü Arrow füğzelerinin de İran'ın uzun menzilli Şahab 3 füzelerinin üstesinden geleceğini planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.