1. HABERLER

  2. Dünya Çocuk Hakları Günü
İsrafil Parlak'tan Çocuklara Hikayeler

İsrafil Parlak'tan Çocuklara Hikayeler

Kendini kültür ve sanata adayan ve ömrünü çocuk tiyatrolarına ayıran Sanat Yönetmeni İsrafil Parlak şimdi de işletmeciliğini yaptığı kütüphanede çocuklara hikaye anlatıyor.

A+A-
Kendini kültür ve sanata adayan ve ömrünü çocuk tiyatrolarına ayıran Sanat Yönetmeni İsrafil Parlak şimdi de işletmeciliğini yaptığı kütüphanede çocuklara hikaye anlatıyor.
Hikayenin çocuklar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını söyleyen Parlak, hikaye dinlemeye gelen çocukların sayısın her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü söyledi.



Kars’ta çocukların ‘Tiyatro Amca’ diye tanıdığı eski Kars Belediyesi Kars Sanat Merkezi Sanat Yönetmeni İsrafil Parlak, kültür hizmetlerine şimdi de Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği (ÇYDD) Kars Şubesi Çağdaş Yaşam Prof. Dr. Jale Baysal Güncel Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’nde devam ediyor.
Uzun yıllar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ulusal Egemenlik Haftası boyunca Kars Sanat Merkezi’nde yaklaşık 8 bini aşkın çocuğa tiyatro oyunu sahneleyen Parlak, Kars Belediyesi Kars Sanat Merkezi’nin Halk Eğitim Merkezi’nde devredilmesini ardından çalışmalarını sürdürdüğü Çağdaş Yaşam Prof. Dr. Jale Baysal Güncel Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’nde hafta sonları çocuklara hikaye anlatıyor.



Her geçen gün sayıları çığ gibi büyüyen çocuklar ‘Tiyatro Amca’larının anlattığı hikayeleri can kulağıyla dinliyorlar. Çocuklar hikayeyi dinledikten sonra da duygu ve düşüncelerini dile getiriyorlar ve ardından da Buluş ve Dilşad Oygur’un hazırladığı çizgi film gösterimini  izliyorlar.
İsrafil Parlak, bu faaliyetlerdeki temel amaçlarının çocuklara okuma sevgisini ve paylaşım duygusunu kazandırmak olduğunu söyledi. Parlak, “Ben uzun yıllardan beri çocuklara oyunlar oynamaktayım. ÇYDD Kars Şubesi, Çağdaş Yaşam Prof. Dr. Jale Baysal’ın açmış olduğu kütüphanede her Cumartesi günü okuma günleri düzenliyoruz. Amacımız çocuklarımıza okuma sevgisini kazandırmaktır” dedi.
ŞİMDİYE KADAR BİN 200 ÇOCUK HİKAYE DİNLEDİ
Şu ana kadar bin 200 çocuğa hikaye anlattıklarını ve bütün çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini de vurgulayan Parlak, şunları söyledi:
“Hafta sonları olduğu için çocuklarımız aileleri tarafından getiriliyor. Ben zaten çocuklar ile tanıştığım için onlara ulaşmak daha kolay oluyor. Kütüphanemize gelen çocuklar hikaye dinleyip gittikten sonra arkadaşlarına da anlatıyorlar ve böylelikle hikaye dinlemeye gelen çocukların sayısı sürekli artıyor. Beni daha önce ‘Tiyatro Amca’ diye tanıyan çocuklar şimdi de ‘Hikayeci Amca’ diye tanımaya başladılar. Çünkü uzun yıllardan beridir Buluş ve Dilşad Oygur ile birlikte çocuklara tiyatro yaptık. Şimdi de kütüphanemizde çocuklarımıza hizmet ediyoruz. Aileler çotuklarını bizlere emanet ediyorlar sonra da gelip alıyorlar”
Kütüphanedeki hikaye anlatımından son derece memnun olduklarını ifade eden ailelerde, çocuklarının hikaye dinledikleri gibi kitap okuma alışkanlığı da kazandıklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.