1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sadık Ölçen: Kulüp Ve Lisanslı Sporcu Sayısını Artırmalıyız
IŞİD, Reina Saldırısını Üstlendi

IŞİD, Reina Saldırısını Üstlendi

AP ve Reuters haber ajansları, İstanbul’un Ortaköy semtinde bulunan Reina isimli gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıyı, IŞİD’in üstlendiğini yazdı.

A+A-

İslam Devleti (IŞİD), İstanbul'un Ortaköy semtinde bulunan Reina isimli gece kulübüne, yılbaşı kutlaması sırasında düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı üstlendi.

Reuters ile Associated Press (AP) haber ajansları bu sabahki haberlerinde, saldırıyı, IŞİD’in yaptığı açıklamayla üstlendiğini yazdı.

İstanbul Valiliği, yılbaşı gecesi gece kulübüne yönelik düzenlenen saldırıda yaralanan 46 kişinin bu sabah itibariyle hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü açıkladı. Reina'ya yönelik saldırıda 39 kişi ölmüş, 65 kişi yaralanmıştı.

Reuters’in haberinde, IŞİD’in açıklamasından şu cümlelere yer verildi: “Hıristiyanların koruyucusu Türkiye’ye yönelik IŞİD’in mübarek eylemleri çerçevesinde, bir halife askeri, Hıristiyanların bayramının kutlandığı en ünlü gece kulüplerinden birini vurdu.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.