1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran'la Hukuk ve Yargı Alanında İŞBİRLİĞİ
İranla Hukuk ve Yargı Alanında İŞBİRLİĞİ

İran'la Hukuk ve Yargı Alanında İŞBİRLİĞİ

İran ve Ermenistan 'Hukuk ve Yargı Alanında İşbirliği' Anlaşması imzaladı.

A+A-

İran ve Ermenistan "Hukuk ve Yargı Alanında İşbirliği" Anlaşması imzaladı.

Ermenistan ve İran Adalet bakanları Hrayr Tovmasyan ve Morteza Bakhtiari Tahran’da "Hukuk ve Yargı Alanında İşbirliği" Anlaşması imzaladılar.

News.Armenia sitesindeki habere göre, buluşmada İran Adalet Bakanı Morteza Bakhtiari, Tahran ve Erivan ikili ilişkilerinin gelişiminde hiçbir engel görmediğini belirtti ve İran’a karşı yaptırımlar konusunda Ermenistan cumhurbaşkanının doğru tutumunun altını çizdi.

Ermenistan Adalet Bakanı İran Meclis Bşk. Ali Laricani’yle de buluştu. Laricani buluşmada Tahran ve Erivan arasındaki bağların genişlemesinin, bölge ülkeleri ilişkisinin pekişmesine katkıda bulunacağını belirtti.

Laricani iki ülke yargı organları arasında işbirliği arzusu ve gerekliliğini ifade etti. Laricani, İran ve Ermenistan Adalet Bakanları arasında "Hukuki Yardım ve Suçluların Teslimine İlişkin Anlaşma"yı iki ülke arasında önümüzdeki işbirliğinin pekişmesine yönelik bir adım olarak nitelendirdi.

Ermenistan Adalet Bakanı Hrayr Tovmasyan, Tahran ve Erivan ikili ilişkilerini Yakın Doğu ülkeler için bir işbirliği modeli olarak gözlemlenmesi gerektiğini ifade etti. Tovmasyan, İran ve Ermenistan liderlerinin farklı alanlarda işbirliğini geliştirme kararında olduklarını da sözlerinde kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.