1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran’dan İntikam Mesajları
İran’dan İntikam Mesajları

İran’dan İntikam Mesajları

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD'nin saldırı sonucu öldürülmesinin ardından Tahran’dan peş peşe açıklamalar geldi.

A+A-

İran'ın dini lider Ayetullah Ali Hamaney, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada "İran ve bölgedeki özgürlük arayan diğer ülkeler intikamını alacaktır" dedi. 

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD'nin saldırı sonucu öldürülmesinin ardından Tahran’dan peş peşe açıklamalar geldi. Devrim Muhafızları, Washington’a meydan okurken, İran’ın siyasi liderleri de intikam açıklamaları yaptı.

RUHANİ: TAHRAN’I DAHA KARARLI KILACAK 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın saldırıdan sonra ABD’ye karşı daha kararlı olacağını söyledi. Ruhani, “Süleymani’nin öldürülmesi İran’ın ABD’nin yayılmacılığına direnmek ve İslami değerlerimizi savunmak için daha kararlı hale getirecektir. Kuşkusuz ki, İran ve bölgedeki diğer özgürlük arayan ülkeler intikamını alacak” dedi.

HAMANEY ÜÇ GÜN YAS İLAN ETTİ

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise, Süleymani’nin öldürülmesinin ABD ve İsrail’e karşı direniş için motivasyonu ikiye katlayacağını söyledi. 

"İran ve bölgedeki özgürlük arayan diğer ülkeler intikamını alacaktır" tehdidinde bulunan Hamaney, ülkede üç gün yas ilan etti.

ZARİF: SONUÇLARINDAN SORUMLU TUTULACAK

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de, yaptığı açıklamada, “ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır” diye konuştu. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Eski Genel Komutanı Muhsin Rızai ise, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı, ancak ABD’den acı bir intikam alacağız” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler