1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran’da Doğalgaz Boru Hattında Patlama
İran'da Yeni Dönem.. Cumhurbaşkanı Adayları Belirlendi, Kampanyalar Başlıyor! 

İran'da Yeni Dönem.. Cumhurbaşkanı Adayları Belirlendi, Kampanyalar Başlıyor! 

İran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından öne çekilen "cumhurbaşkanlığı seçimi" için hazırlıklar devam ediyor. 

A+A-

İran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından öne çekilen "cumhurbaşkanlığı seçimi" için hazırlıklar devam ediyor. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin 19 Mayıs'ta helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle 28 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri için 6 adayın başvurusu kabul edildi. 

İRAN’DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DOĞRU

Hamaney'le yaşadığı gerilimle hatırlanan eski İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad’ın adaylığı 3’üncü kez kabul edilmedi. 

ONAYLANAN ADAY LİSTESİ AÇIKLANDI

Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından onaylanan ve İçişleri Bakanlığına gönderilen aday listesinde 6 isim yer alıyor. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Tebriz Milletvekili Mesud Pezeşkiyan, eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi, eski Güvenlik Konseyi Sekreteri Said Celili, Tahran Belediye Başkanı Ali Rıza Zakani, Gaziler Vakfı Başkanı Amir Hüseyin Gazizade Haşemi ve Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf listede bulunuyor.

AHMEDİNEJAD’IN ADAYLIĞI YİNE REDDEDİLDİ

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad’ın adaylığı, Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından üçüncü kez reddedildi. 

Adaylık için başvuran 74 isimden 6’sının adaylığı kabul edilirken, Ahmedinejad, Ali Laricani ve İshak Cihangiri gibi önemli isimlerin adaylıkları kabul edilmedi.

KAMPANYALAR, 27 HAZİRAN’DA SONA ERECEK 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak olan 6 aday, seçim kampanyası faaliyetlerini 27 Haziran saat 08.00’a kadar sürdürebilecekler. Bu tarih, seçim öncesi son kampanya günü olarak belirlendi.

CUMHURBAŞKANLIĞI YETKİSİ MUHBİR’E VERİLDİ 

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin vefatının ardından, Anayasa’nın 131. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir’e 50 gün süreyle cumhurbaşkanlığı yetkisi verilmişti. 

ADAY KAYIT SÜRECİ TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday kayıt süreci 30 Mayıs’ta başladı ve 3 Haziran’da sona erdi. 5 gün süren başvuru sürecinde toplam 80 isim adaylık için başvuruda bulunduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler