İran Devrim Muhafızları'ndan Erbil'e Balistik Füze Saldırısı

İran Devrim Muhafızları'ndan Erbil'e Balistik Füze Saldırısı

Irak'ın Federe Kurdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'de gece saatlerinde üst üste füze ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ile saldırı düzenlendi.

A+A-

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Erbil'de ABD Başkansolosluğu, Uluslararası Koalisyon üssü ile birçok sivil alanı hedef aldı. Saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti. 

Irak’ın Federe Kurdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'e gece saatlerinde üst üste füze ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ile saldırı düzenlendi. ABD Erbil (Hewlêr) Başkansolosluğu, IŞID/DAİŞ'e karşı kurulan Uluslararası Koalisyon üssü ile birçok sivil alan hedef alındı. Saldırıyı İran Devrim Muhafızları Ordusu üstlendi.

Irak'ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de ABD Başkonsolosluğu ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ve ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon üssü olmak üzere bir çok noktasına hava saldırısı düzenlendi.

Sosyal medyada, saldırının düzenlendiği bölgelerden havada füze ve İHA’ları engellemek için kullanılan C-RAM sistemine dair görüntüler paylaşıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI: SALDIRIYI BİZ DÜZENLEDİK

Saldırıyı üstlenen İran Devrim Muhafızları Ordusu ise "İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu" duyurdu.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın Devrim Muhafızları Ordusunun yazılı açıklamasına dayandırdığı habere göre, açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İran'ın düşmanlarının son dönemdeki terör suçlarına yanıt olarak casus ve teröristlerin karargahları, gece yarısı Devrim Muhafızları Ordusu'nun balistik füzeleri tarafından hedef alınarak imha edildi. Operasyonun detayları daha sonra açıklanacak."

MOSSAD KARARGAHINI DA VURDUK

Devrim Muhafızları Ordusu konuyla ilgili ikinci yazılı açıklamasında ise Suriye topraklarındaki terör örgütü IŞİD'e ait hedeflerin yanı sıra Erbil'de İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın karargahının da balistik füzelerle hedef alındığı öne sürdü.

İsrail'in, Devrim Muhafızları ve İran destekli milis grupların komutanlarının öldürülmesine karşı düzenlendiği belirtilen saldırılarda, "İran'daki casusluk faaliyetlerinin ve terör eylemlerinin planlanmasının merkezi olan Mossad'ın Erbil'deki ana casusluk karargahlarından birinin imha edildiği" vurgulandı.

Açıklamada "Son dönemdeki terör saldırılarıyla bağlantılı liderlerin ve kilit unsurların toplanma yerleri, özellikle Suriye'de işgal altındaki bölgelerdeki IŞİD terör örgütü tespit edilerek bir dizi balistik füze fırlatılarak imha edildi" ifadeleri yer aldı.

IŞİD'ın üstlendiği Kirman'daki canlı bomba saldırısı, Rask kentinde güvenlik güçlerine hedef alan saldırı ile Suriye'de Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey komutanlarından Razi Musevi'nin öldürüldüğü saldırılara işaret edildi.

ERBİL VALİSİ: İNSANLIK DIŞI BİR TERÖR SALDIRISI

Erbil Valisi Ümit Hoşnav, saldırı sonrası yerel medyaya yaptığı açıklamada "Erbil'e karşı insanlık dışı bir terör saldırısı yapıldı." ifadelerini kullandı.

4 KİŞİ ÖLDÜ

Yerel medyada yer alan haberlerde, saldırılarda kullanılan füzelerin bazılarının sivillerin yaşadığı evlere isabet ettiği, bazılarının da evlerin yakınlarına düştüğü belirtildi.

Saldırılarda bazı evlerde yangın çıktığı belirtilirken, 4 kişinin hayatını kaybettiği ve yarananların da olduğu ifade edildi. Hayatını kaybedenler arasında saldırı sonrası evinde yangın çıkan iş adamı Peşrev Dizeyi'nin de bulunduğu, eşi ve oğlunun ise yaralandığı belirtildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.