1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Belçika Polisi'nden Baskın.. Stêrk Tv ve Medya Haber'e Operasyon!
Irak’ta Seçimlerin Kesin Sonuçları Açıklandı

Irak’ta Seçimlerin Kesin Sonuçları Açıklandı

Irak'ta açıklanan resmi sonuçlara göre Sadr'ın desteklediği koalisyon birinci oldu.

A+A-

Irak'ta açıklanan resmi sonuçlara göre Sadr'ın desteklediği koalisyon birinci olurken, Başbakan İbadi'nin desteklediği koalisyon ancak üçüncü olabildi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği Daire Başkanı Riyad Bedran, Bağdat'ta komiserlik binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta düzenlenen genel seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladı. 

Buna göre Şii lider Mukteda Sadr’ın desteklediği Sairun koalisyonu seçmleri birinci bitirdi ve 329 sandalyeli mecliste 54 milletvekili kazandı.

İkinci olan Haşd-i Şabi komutanlarından Hadi Amiri liderliğindeki Fetih koalisyonu 47 sandalye kazanırken, Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığındaki Nasır koalisyonunun ancak üçüncü olabildi ve 42 sandalye kazandı. 

Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) 25, Kürdistan Yurtseverler Birliği 17, Goran da 5 sandalye elde etti. Türkmenler ise Kerkük'te 3 sandalye kazandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler