İmamoğlu'nun ‘Erzurum Mitingi’ne Saldırı

İmamoğlu'nun ‘Erzurum Mitingi’ne Saldırı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingine bir grup saldırı düzenledi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingine bir grup saldırı düzenledi.

İmamoğlu’nun konuşma yaptığı otobüse yabancı cisimlerle saldıran grup, meydandaki yurttaşları da taş yağmuruna tuttu.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; saldırgan gruba müdahale etmeyen polislere seslenen İmamoğlu, “Polisler, 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet müdürü, vali, belediye başkanı; hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

İmamoğlu, saldırgan grubun katılımcılara yönelik şiddetini artırması üzerine araç içinden de emniyet güçlerine yönelik uyarılarını devam ettirdi. İmamoğlu’nun uyarılarının ardından saldırgan grup, TOMA’lardan su sıkılarak dağıtılmaya çalışıldı. Heyeti taşıyan otobüs hasar meydana gelirken saldırıda çok sayıda yurttaş da yaralandı.

SALDIRGANLARA MÜDAHALE EDİLMEDİ

Saldırgan gruba müdahale etmeyen polislere seslenen İmamoğlu, şunları söyledi: “Seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü; biz de sizi seyrediyoruz. Devam edin. Hiç sorun yok. Bakın; ekonomik kriz, yoksulluk, fakirlik… Erzurum, kişi başı düşen gelirde Türkiye'de 81 ilin içinde 62’nci. Bu şehrin sorunu fakirlik, bu şehrin sorunu yoksulluk. Ama aldatılmış gençler olabilir, aldatılmış yöneticiler olabilir. Bakın polisler; burada yaralanan vatandaşlar var. Siz seyrediyorsunuz.

Erzurum Valisi, Erzurum Belediye Başkanı; hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz. Siz sakın cevap vermeyin. Erzurum; her şey çok güzel olacak. Göreceksiniz. Polisler, bu insanları hala takip ediyorsunuz. Bak, seyrediyorsunuz. Polisler, 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet müdürü, vali, belediye başkanı; hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız. İnsanlar zarar görecek. Bakın sizin zarar görmemeniz için… Hayır, hayır cevap vermeyin sevgili gençler. Provokasyonla buradaki bir avuç insan tehlikeye atıyorlar sizi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.