1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Meteoroloji'den Sarı Kod... Gök Gürültülü Sağanak ve Kar Yağışı
Acil Servisi ‘Savaş Alanı’na Çevirdiler

Acil Servisi ‘Savaş Alanı’na Çevirdiler

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki aile arasında çıkan kavga, hastane acil servisine sıçradı.

A+A-

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki aile arasında çıkan kavga, hastane acil servisine sıçradı. Sandalye ve masaların havada uçuştuğu kavgada, acil servis koridoru savaş alanına döndü.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4 Kasım 2023 tarihinde Cizre ilçesi Şah Mahallesi Sanayi Caddesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, sosyal medya üzerinden başlayan sözlü tartışma, iki aile arasında taşlı, sopalı kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, kavgaya müdahale ederek tarafları ayırırken, sağlık ekipleri ise yaralananları hastaneye kaldırdı.

Kavga sırasında, hastane acil servisinde bulunan sandalye ve masalar havada uçuştu. Acil servis koridoru savaş alanına dönerken, sağlık ekipmanları ve bilgisayarlar da zarar gördü.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kavgaya karışan 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cizre Devlet Hastanesinde yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Koca, “Cizre Devlet Hastanesinde, herhangi bir sağlık çalışanına yönelik olmayan, hastaneye gelen iki grup arasında vuku bulan kasten yaralama ve aynı zamanda kamu malına zarar verme olayı sebebiyle üç kişi tutuklanmıştır. Diğer şüpheliler hakkında adli kontrol kararı verilmiş olup, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya devam etmektedir. Bir sağlık çalışanını hedef almasa da, sağlık kurumunda meydana gelen her şiddet olayını sağlıkta şiddet kapsamında değerlendiriyoruz. Bundan şüphe duyulmasın” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.