1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Trafik Kazası'nda İranlı 2 Kişi ÖLDÜ
Iğdırda Kürt Esnaf Kepenk KAPATTI

Iğdır'da Kürt Esnaf Kepenk KAPATTI

Iğdır'da sabah saatlerinde Doğubayazıt Caddesi'ndeki esnaf kepenklerini kapattı.

A+A-

Iğdır'da sabah saatlerinde Doğubayazıt Caddesi'ndeki esnaf kepenklerini kapatarak, son dönemde yapılan askeri ve siyasi katliamları kınamak amacıyla BDP Iğdır İl binası önünde toplandı.

Polisin yoğunluğunun dikkat çektiği kentte, BDP Iğdır İl binasından toplanan kitle Dörtyol mevkiine yürümek istedi. Ancak yürüyüşe polisin izin vermemesi üzerine İl binası önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya BDP PM üyesi Orhan Artunç, BDP Iğdır İl Başkanı Tahir Alagöz, Iğdır Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk, BDP İl ve İlçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Açıklama yapan BDP Iğdır Merkez İlçe Başkanı Behçet Ateş, AKP Hükümetinin devlet faşizmi uyguladığını belirterek, "AKP hükümet dünyada kullanımı kesinlikle yasak olan kimyasal silahları kullanarak 24 gerillayı katletmiştir. İçerde gerçekleştirdiği siyasal soykırım operasyonları ile partimizin belediye başkanları, genel merkez çalışanları ve Kürt halkının vermiş olduğu özgürlük mücadelesine destek veren Aydın ve yazarları tutuklamıştır. Bu bir faşizmidir" dedi.

Kürt halkının verdiği meşru mücadele karşısında denenmedik yolun kalmadığını ifade eden Ateş, devletin her türlü kirli ve savaş politikalarını uygulayarak Cenevre Savaş Sözleşmesini ihlal ettiğini dile getirdi. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde insan hakları savunucularının incelemeleri sonucu kimyasal silah kullanıldığının tespit edildiğini dile getiren Ateş, cenazeyi almaya giden ailelerin de çocuklarını teşhis edemediğini ifade etti. Başbakan Erdoğan ve Fettullah Gülen'e seslenen Ateş, "Kürtleri tutuklayarak ve zindanlara doldurarak, kimyasal silah kullanarak öldürmekle teslim alamayacaksınız" şeklinde konuştu. Tüm Kürt halkını askeri ve siyasi operasyonlara karşı birlik olma zamanının geldiğini aktaran Ateş, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılması için topyekun direniş sergilenmesi gerektiği ifade etti.

Açıklamadan sonra 5 dakikalık oturma eylemi yapan kitle, slogan ve zılgıtlarla dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.