1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. 'Sahara Geçidi'nde Ulaşıma Kar ve Tipi Engeli
Iğdır Türkiye’nin Havası En Kirli Kenti

Iğdır Türkiye’nin Havası En Kirli Kenti

Iğdır'da, hava kirliliği halk sağlığını tehdit etmeye başladı.

A+A-

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Iğdır'da, hava kirliliği halk sağlığını tehdit etmeye başladı.

Bölgede havanın soğuması ve kentin tamamen doğalgaza geçmemesi ile birlikte kömür kullanımı, insan sağlığını tehdit eder boyuta geldi. Özellikle akşam saatlerinde kalorifer kazanlarının yanması ile birlikte bina bacalarından çıkan kömür dumanı ve pis koku, şehir merkezinde hayatı yaşanmaz hale getirdi. Bisiklet kullanımının yaygın olduğu kentte, Bakanlık kesinlikle bisiklete binilmemesi konusunda vatandaşı uyardı. Temiz hava için 0 ila 50 arasında bulunması gereken indeks değeri 355'e çıktı.

"Hava ölçümlerine göre Iğdır 355 olarak tehlikeli görüldü"

Kentin ova üzerine kurulu olduğunu ve yakın çevrelerin tamamen doğalgaza geçmediğini belirten Zafer Garangi isimli vatandaş, "Iğdır'ın hava kirliliği sorunu önceden de vardı. Ova olduğu için esinti olmuyor. Doğalgaza geçmeyen bazı kamu kurumları olduğu için sıkıntı oluyor" dedi.

"Temiz hava herkesin hakkı"

Temiz ve sağlıklı hava solumak istediğine değine Garangi, "Temiz ve güzel hava herkesin hakkı. Iğdır'ın bu hava kirliliğine çözüm bulunursa daha güzel olur" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sürekli İzleme Merkezi (SİM) ölçümlerine göre, Türkiye'de Hava kirliliği en yüksek İl 355 olarak Iğdır görüldü. Piknik, yürüyüş, açık hava sporları ve bisiklet sürülmemesi konusunda vatandaşlar kesinlikle uyarıldı.

Iğdır Türkiye’nin Havası En Kirli Kenti

Iğdır Türkiye’nin Havası En Kirli Kenti

Iğdır Türkiye’nin Havası En Kirli Kenti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.