1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Iğdır’da Trafik Kazası: 2’si Asker 1’i Çocuk 5 Yaralı
Iğdır ‘Hayır’ İçin Toplandı

Iğdır ‘Hayır’ İçin Toplandı

Iğdır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde, "Demokratik Cumhuriyet Ortak Vatan İçin Hayır!" sloganıyla halk toplantısı düzenlendi.

A+A-

HDP ve DBP Iğdır il örgütleri, "Demokratik Cumhuriyet Ortak Vatan İçin Hayır!" sloganıyla düzenlediği halk toplantısında konuşan kent Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, “Herkes kendi gerçekliğinde, kendi haklı gerekçesiyle ‘Hayır’ demeli” dedi. 
Iğdır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde, "Demokratik Cumhuriyet Ortak Vatan İçin Hayır!" sloganıyla halk toplantısı düzenlendi. Referandum gündemli halk toplantısının yapıldığı cafeye, “Demokratik Cumhuriyet, ortak vatan için Hayır” pankart asıldı. Neden “Hayır” denilmesi gerektiğinin anlatıldığı toplantıya kent Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, DBP MYK Üyesi Semra Demir, DBP MYK Üyesi Arife Çınar, HDP ve DBP yöneticileri katıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Hasan Sefa’nın açılış konuşmasını yaptığı halk toplantısına yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Halkın referandumu 7 Haziran 2015 tarihinde kazandığını hatırlatan Sefa, “Tek adam ve tekliği bu halk reddetti. Faşist, ırkçı blok birleşip Türkiye’yi karanlığa götürmeye çalışıyor” dedi. 
‘HAYIR DEMEK İÇİN 2 NEDENİMİZ VAR’ 
Toplantıya katılan yurttaşlara referandumda “Hayır” demenin önemine dikkat çeken Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman de, “Bu referandum süreci 90 yıl boyunca bizim ve Türkiye halklarının kaderini belirleyecek. Biz Kürtler için ‘Hayır’ın iki anlamı var. ‘Hayır’ demekle iki cevap vermiş olacağız; Türkler ve diğer halklar olarak yaşayacağımız ortak vatanda cuntaya ‘Hayır’ birinci cevabımız olacak. Kürdistan’da Kürt düşmanlığı üzerinden yürüttüğü savaşı onaylamadığımızı ‘Hayır’ diyerek göstereceğiz. Şu iyi bilinmeli bu süreçte herkesin ‘Hayır’ı kendine. Herkes kendi gerçekliğinde kendi haklı gerekçesiyle ‘Hayır’ demeli” dedi.
‘HALKIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’ 
DBP MYK Üyesi Semra Demir de, herkesin canla başla çalışmasını isteyerek, “Halkımıza da büyük görev düşüyor. Kahvelerde, sokaklarda, okullarda her yerde seferberlik ruhuyla çalışmamız gerekiyor. Tek adam şahsında kararlar alınıyor. Bu kararlar halkların kaderini tahin ediyor. ‘Hayır’ derken tek adama, diktatöryal sisteme ‘Hayır’ denilecek. Bunun yanı sıra savaşa ve halkları parçalamaya çalışan anlayışa ‘Hayır’ demiş olacağız” diye konuştu.
‘DEMOKRASİ OLMADAN HUZUR OLMAZ’
Son olarak konuşan HDP MYK Üyesi Arife Çınar ise, 7 Haziran’da başarısız olan iktidarın “Ben olmazsam Türkiye kaosa sürüklenir” savını hatırlatarak, “O günden bugüne katliamlar yaşandı yaşanıyor. Bunun için ‘Hayır’ demeliyiz. Referandum demokratik ortamda insanların kendilerini özgür hissettikleri zeminde yapılır. AKP zorla, baskıyla iktidara gelmesine rağmen Türkiye’de istikrarlı bir duruşu olmadı. Demokratik bir anlayış, demokratik bir Türkiye olmadan hiçbir kesim huzurlu olamaz. Bu yüzden ‘Hayır’ demeliyiz” dedi.
Toplantı alkış ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.


Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.