1. HABERLER

  2. Kars Belediyesi Ocak'ta Yol Yamıyor!
Iğdır Havaalanı'nın TEMELİ ATILDI

Iğdır Havaalanı'nın TEMELİ ATILDI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Iğdır Havaalanı temel atma törenine katıldı.

A+A-
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Iğdır Havaalanı temel atma törenine katıldı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tutamayacakları sözü vermediklerini, söz verince de şartlar ne olursa olsun tutmasını bildiklerini belirterek, "Refah-Yol zamanında başlatılan, Ana-Sol zamanında durdurulan Iğdır Havaalanı'nı yapmak da Allah'ın izniyle AK Parti hükümetine nasip olacak" dedi.
 
Bakan Yıldırım, Iğdır Havaalanı temel atma töreninde yaptığı konuşmada 1996 yılında başlatılan, 2001 yılında yapımı tamamen durdurulan Iğdır Havaalanı'nın temelini bu sefer bitirmek üzere attıklarını vurgulayarak, kendilerinin diğer iktidarlardan bir farkı olduğunu belirtti. Havaalanı için 60 milyon TL para harcandığını kaydeden Yıldırım, Iğdır'ı hava köprüsü ile 50 yakın ile dünyanın havaalanı olan bütün şehirlerine de bu havaalanının bağlayacağını söyledi.
 
Iğdır'ın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu kaydeden Yıldırım, 2008 yılında Iğdır Üniversitesi'nin kurulduğunu ve Iğdır'ın üniversite şehri olduğunu dile getirdi.   Bakan Yıldırım, bir zamanlar Iğdır'ın haritada yerini bulmakta zorlanan insanların çocuklarını artık Iğdır'a üniversiteye gönderdiklerini kaydetti.
Iğdır'a 79 yılda yapılan bölünmüş yolun 10 kilometre olduğunu hatırlatan Yıldırım, 7 yılda AK Parti hükümetinin Iğdır'a 144 kilometre bölünmüş yol yaptığını belirtti. Iğdır-Tuzluca arasını bölünmüş yol yaptıklarını, Tuzluca-Kars arasını da bölünmüş yol yapacaklarını ifade eden Yıldırım, Iğdır'ı böylece doğuya bağlayacaklarını bildirdi.
 
Iğdır-Doğubayazıt arasını bu yıl bitireceklerini açıklayan Bakan Yıldırım, hem Ağrı'ya, hem Gürbulak sınır kapısı ile İran'a bağlayacaklarını dile getirerek, Iğdır'ın toplam yol ağının yüzde 80'inin bölünmüş yol olacağını vurguladı. Iğdır'da araç sayısının 8 bin 800'ken 226 kaza meydana geldiğini belirten Yıldırım, kaza oranının yüzde 35 azaldığını ve 146'ya indiğini söyledi.
Bakan Yıldırım, tüm bu hizmetleri yaparken adaletin yollarının tıkandığının farkına vardıklarını belirterek, 12 Eylül zulmünden Türkiye'nin ve Iğdır'ın çok çektiğini, 12 Eylül 2010 tarihinde de 30 yıllık ayıptan hep birlikte Türkiye'yi kurtaracaklarını söyledi. Yıldırım, Iğdırlılardan referandum için 'evet' oyu istedi.
 
Konuşmasının ardından Yıldırım, temel atma törenini başlatmak için platforma diğer yetkilileri çağırdı.
Bu sırada bir vatandaş, Bakan Yıldırım'dan su istedi. Yıldırım, kürsüsündeki suyu vatandaşa doğru uzattı ancak vatandaş, kendisi için değil Iğdır için su istediğini söyledi. Bakan Yıldırım da bunun üzerine gülerek, bu konuda girişimde bulunacağını söyledi. Yıldırım ve törene katılan diğer yetkililer, Iğdır Havaalanı için butona batarak temel atma törenini gerçekleştirdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.