1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Ermeni Soykırımı'nın 102. Yıldönümü
İdil’de Öldürülenler Hastaneye Götürüldü

İdil’de Öldürülenler Hastaneye Götürüldü

Şırnak’ın İdil ilçesindeki operasyonlarda 13 kişi öldürüldü, cenazeleri hastaneye kaldırıldı. AA ise ilçede 76 PKK’linin öldürüldüğünü yazdı.

A+A-

Şırnak’ın İdil ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ediyor. İdil’de 10 kişinin öldürüldüğü açıklanırken, Anadolu Ajansı haberine göre İdil’de 76 PKK’li öldürüldü.

Özgür Gündem’in haberine göre de, İdil’in Turgut Özal Mahallesi’ndeki saldırılarda yaşamını yitiren 10 kişinin cenazesi, güvenlik güçlerince traktöre konularak, “marşlar eşliğinde” İdil Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

İdil’de 13 kişi öldürüldü

Sokağa çıkma yasağının 21. gününe girdiği ilçede, çatışmalarda 13 kişi öldürüldü. Kimlikleri öğrenilemeyen 10 kişinin cenazesi İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İlçede Dirsekli Köyü ile Kuyulu Köyü arasında hayatını kaybeden ve kimlikleri öğrenilemeyen 3 kişinin cenazesi de İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

AA ise İdil’deki “Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu” adı verilen operasyonlarda 76 PKK’linin öldürüldüğünü, silah ve mühimmat ele geçirildiğini yazdı. Ajans haberinde, “Turgut Özal Mahallesi'nde bir okulu karargah olarak kullandığı tespit edilen PKK’liler olduğu” da ifade edildi.

Sur'da bombardıman

Dyarbakır’ın Sur ilçesinde sivillerin bulunduğu alanın bombalandığı açıklandı.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, bombardımanda aralarında çocukların da olduğu en az 50 kişi yaralandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şu anda Sur Belediyesi'ndeyim. Buraya da bombalama sesleri sürekli geliyor. İçeriden siviller aradı ve bombardıman da en az 50 kişinin yaralandığını söylediler. Yaralılar içinde çocuklar ile gebe kadınların olduğunu biliyoruz. Tüm resmi birimlere haber verdik, acilen yaralıların hastaneye sevklerinin yapılmasını istiyoruz.”

Sur’daki sokağa çıkma yasağı 2 Aralık 2015’ten bu yana sürüyor.

Bugüne kadar ilçeden çıkan 15 sivilden 12'si tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında DİHA muhabiri Mazlum Dolan, astım hastası İhsan Karatay ile 57 yaşındaki Seniha Sürer de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.