1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SUSUZ

  4. Susuz’da Eski Kışla Hükümet Konağı Oluyor
İçmesuyu Arıtma Tesisi Hizmete GİRDİ

İçmesuyu Arıtma Tesisi Hizmete GİRDİ

Kars Belediyesi tarafından, DSİ 24.Bölge Müdürlüğü bünyesinde yaptırılan içmesuyu arıtma tesisi törenle hizmete girdi.

A+A-

Kars Belediyesi tarafından, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yaptırılan içmesuyu arıtma tesisi törenle hizmete girdi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki tesisi gezerek, Selim ilçesine Bayburt Barajı'ndan gelen suyun hangi aşamalardan geçtiği ve nasıl arıtıldığı anlattı.

Kars halkının yıllardan beri beklediği su özleminin sona erdiğini vurgulayan Bozkuş, su arıtma tesisinin yapımına 2010 yılında başlanıldığını ve çevre düzenlemesi hariç diğer fiziki yapılarının tamamlandığını söyledi.

Fonksiyonel bir şekilde Kars halkına su vermeye başladıklarının altını çizen Bozkuş, "Arıtma tesisinde bir taraftan testler yapılırken, bir taraftan da tesisin tam anlamıyla çalışıp çalışmadığı deneniyor. Şuanda çok şükür depomuza kadar suyumuz geldi. Tahliye vanasını açarak şehre suyumuzu verdik" diye konuştu.

DSİ yetkilileriyle birlikte günlerdir testler yapıldığını anlatan Bozkuş, şunları kaydetti: "Devletimiz çok şükür böyle bir tesisi yaparak, halkımıza sundu. Halkımız da bunu hak ediyor ve bizlerden bekledikleri var. Bu güne kadar Kars halkı mevcut kaynaktan ve kuyulardan gelen hiçbir şekilde arıtmadan ve kimyasal bir laboratuvardan geçmeden gelen suyu içmekteydi. Ancak belli noktalarda zaman zaman sağlık müdürlüğümüz suyu analiz ederdi. Ama bu tesisimizde her parametrede nerede bir sıkıntı olursa anında müdahale edilecek."

Daha sonra, törenle suyun vanası açılarak, şehre su verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.