Hz. Hüseyinin Türbesindeki BAYRAK

Hz. Hüseyin'in Türbesindeki BAYRAK

'Kerbela Şehitleri'nin 1373'ncü yılı nedeniyle Hz. Hüseyin'in türbesi üzerinde bulunan ve her yıl değiştirilen bayrak Kars'a getirildi.

A+A-

"Kerbela Şehitleri"nin 1373'ncü yılı nedeniyle Hz. Hüseyin’in türbesi üzerinde bulunan ve her yıl değiştirilen bayrak Kars’a getirildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’ın torunu Hz. Hüseyin’in türbesi üzerinde bulunan ve her yıl değiştirilen bayrak, Türkiye’de ilk olarak Sultanahmet Camii’nde sergilendikten sonra Kars’a getirildi.

Dünyanın her yerinden büyük talep olduğu için Kars tarihinde ilk defa Ehlibeyt sevenleriyle buluşan, üzerinde Hz. Hüseyin yazılı kırmızı bayrak Hz. Ali Çarşı Camii’nde sergilendi. Ehlibeyt dostlarının cami içerisinde mersiyeler okumasıyla birlikte gözyaşları sel oldu. Hz. Ali deste gurubu; destelerle Hz. Hüseyin’in Kerbela olaylarında çektiği acılara ortak olmak için sine dövdüler.

Hz. Ali Camii Sine Gurubu gençlerinin kurmuş olduğu Kerbela Çadırı’nda da Hz. Hüseyin’in Kerbela’da yaşamış olduğu olaylar simgelerle Ehlibeyt sevenlerine sergilendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.