1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hdp’nin Aday Adayı Osman Demirci Seçmenle Buluştu
Hz. Ali Çarşı Camiinin TEMELİ ATILDI

Hz. Ali Çarşı Camii'nin TEMELİ ATILDI

Kars'ta, Hz. Ali Çarşı Camii Külliyesi'nin temeli atıldı.

A+A-

Kars'ta, Hz. Ali Çarşı Cami Külliyesi'nin temeli atıldı.

Ortakapı Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine Vali Ahmet Kara, İl Müftüsü İlyas Gümüş ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Kara, törende yaptığı konuşmada, camilerin önemini belirterek, "Cami deyince cemaat anlaşılır. Cami deyince bir araya gelme anlaşılır. Cami ibadet yeridir ama aynı zamanda Müslümanların hemhal olduğu, dertleştiği ve bütün sorunlarını müşavere ettiği meşveret alanlarıdır. Camiler bunun yanı sıra sosyal mekanlardır" dedi.

Hz. Ali Çarşı Cami Derneği Başkanı Atanur Adıgüzel de, cami inşaatı hakkında bilgiler vererek, "2 bin 800 metrekare kullanım alanlı iş yeri, 750 metrekarelik alana cami ve 293 metrekarelik alan üzerine de 80 kişilik öğrenci yurdu, AŞ evi, medrese ve hizmet birimleri yaptırılacaktır. İnşaatımızın 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanmıştır. İnşaatın tahmini 2 milyon liraya mal olacağı hesaplanmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hz. Ali Çarşı Camii Külliyesi'nin temeli Vali Kara ile diğer yetkililer tarafından atıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum