1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 7 Yıl Sonra Gelen Esrarengiz Meyve
Hüseyin Çapkın Tutuklandı

Hüseyin Çapkın Tutuklandı

Darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

A+A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, 30 Ağustos’ta İzmir Çeşme’deki villasında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın bugün adliyeye sevk edildi.

Hüseyin Çapkın’ın sorgu işlemleri İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde gerçekleştirildi.

Çapkın ve beraberindeki şüpheliler tutuklanarak cezaevine konuldu.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.

Hüseyin Çapkın kimdir?

18 Haziran 2009 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan ortak kararname ile Celalettin Cerrah’ın yerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Iğdır Valisi oldu.

Kısa bir süre bu görevde bulunduktan sonra Iğdır’dan 29 Mayıs 2010’da ayrıldı.

17 Aralık 2013 tarihinde yapılan Hükümet’te görev yapan dört bakana ve çocuklarına yapılan yolsuzluk operasyonundan iki gün sonra, operasyonda oğlu ile beraber adı geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından görevinden alındı.

Bir hafta sonra da İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa etti. Hüseyin Çapkın, Merkez valisi olarak görev yapmaktaydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.