1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 7 Yıl Sonra Gelen Esrarengiz Meyve
Hücre Evi Operasyonlarında Patlamalar

Hücre Evi Operasyonlarında Patlamalar

Antep'te IŞİD'e yönelik operasyonda intihar bombacısının kendisini patlatması sonucu üç polis öldü, dokuz kişi yaralandı. Vali, İkinci operasyonda ise IŞİD'in intihar bomba hücreleri sorumlusunun öldüğünü söyledi.

A+A-

Antep'in Şahinbey ilçesinde polisin öğle saatlerinde IŞİD’e yönelik olduğu söylenen hücre evi operasyonunda yaşanan patlamada üç polis öldü, beş polis ve dört Suriye uyruklu kişi yaralandı.

Vali Ali Yerlikaya, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "intihar bombacısı" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında IŞİD’in hücre evinin tespit edildiğini söyledi. Başsavcılık intihar bombacısının ölü ele geçirildiğini belirtti.

Saat 16.00 sularında ise başka bir binaya düzenlenen operasyonda da patlama yaşandı. AA, Antep'te IŞİD'e yönelik operasyonlar kapsamında "örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu" olduğunu belirttiği Mehmet Kadir Cabel'in öldüğünü duyurdu.

Vali: Üç polis öldü

Yerlikaya, operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında operasyon düzenlenen kişilerin “kendilerini imha ettiğini” söyledi. Üç polisin öldüğünü, dördü Suriye uyruklu sekiz kişinin yaralandığını açıkladı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekiplerinin evin çevresini kuşattığı sırada bir intihar bombacısının kendini patlattığını belirtti. DHA, 10’dan fazla yaralının hastanelere taşındığını, olayla ilgili 7-8 kişinin gözaltına alındığınıduyurdu.

İlerleyen saatlerde AA, beş polis ve dört Suriye uyruklu kişinin yaralandığını, bir intihar bombacısının da sağ ele geçirildiğini belirtti.

Başsavcılık: Canlı bomba

AA'da yer alan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün 12.45 saatlerinde Şahinbey ilçesine bağlı Beşyüzevler Mahallesi'nde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgüt mensuplarının oturduğu eve operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu sırada örgüt mensuplarının üzerinde taşıdığı patlayıcı maddeyi patlattıklarının ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Olayda 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis memuru ve 4 Suriyeli olmak üzere toplam 8 kişi yaralanmıştır. Olay mahallinde terör örgütüne mensup 1 canlı bomba ölü olarak ele geçirilmiştir. Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı birtakım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu anlaşılmış ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İkinci operasyon

AA saat 16.00 sularında özel harekat etkiplerinin Şehitkamil ilçesindeki bir binaya düzenlediği operasyonda binadan patlama sesi duyulduğu bilgisini geçti.

Hürriyet'te yer alan habere göre ilk operasyonun olduğu yere 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent'teki Burak Mahallesi'nde IŞİD'lilerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı. Zırhlı araçlarla bölgeye giden Özel Harekat timlerinin çevre güvenliği sağladıktan sonra yaptığı baskında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir apartmanda patlama meydana geldi. Haberde patlamanın intihar bombacısı nedeniyle olduğu belirtildi. 

DHA, polisin öğle saatlerindeki operasyonda kendisini intihar bombacısı ile irtibatta olduğunu saptadığı Burak Mahallesi'ndeki adrese gittiğinisöyledi. Polislerin önce bir işyerine baskın yaptığını ve burada bazı kişileri gözaltına aldığını bunun ardından da aynı mahallede bir apartmana gittiğini belirtti.

AA: IŞİD'in canlı bomba sorumlusu öldü

AA saat 16.39'da Twitter'dan yayınladığı son dakika bilgisinde "Antep'te IŞİD'e yönelik operasyonlar kapsamında örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu" olduğunu belirttiği Mehmet Kadir Cebael'in öldüğünü duyurdu.

DHA haberinde polisin teslim ol çağrısına silahla karşılık verildiğini, polisin eve girmek üzere hareketlendiği sırada patlama meydana geldiği belirtildi. Patlamada ölen intihar bombacısının Cebael olduğunun belirtildiği haberde, eşi ve iki çocuğunun sağ ele geçirildiği belirtildi. 

Vali Ali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Alevi Kültür Derneğimize, birliğimize, kardeşliğimize kastetmek isteyen, terör örgütünün beyni olarak nitelendirilen Mehmet Kadir Cebael, operasyonla etkisiz hale getirildi. Polis teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazi polislerimize şifalar diliyorum" dedi.

Yerlikaya, IŞİD’e yönelik operasyonlara dair "19 şüpheli gözaltına alındı, bir depo içerisinde poşetlenmiş 15 kilogram TNT ve 9,5 kilogram anti tank mayını ele geçirildi" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.