1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tunceli’de Dayı Cinneti: 3 Ölü, 1 Yaralı
Hrant Dink Vakfı’na Ölüm Tehdidi Mesajı

Hrant Dink Vakfı’na Ölüm Tehdidi Mesajı

Gazeteci Hrant Dink anısına kurulan Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi içeren mesajlar gönderen zanlı yakalandı.

A+A-

Hrant Dink Vakfı'nı e-posta yolu ile tehdit eden zanlı, yapılan şikayet üzerine Konya’da yakalandı.

Halkı kin ve düşmanlığa sürükleyen ve vakıf çalışanlarını da tehdit eden şahsa ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

''27-28/05/2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı’nın e posta adresine 'Bir gece ansızın geleceğiz, orayı başınıza yıkacağız, ya terk edersiniz ya da ölürsünüz bu kadarını söyleyim, bu sefer Rakel Dink ve o avukatı ölecek' şeklinde e-posta gönderildiği öğrenilmiştir.

Bahse konu e-posta adresinin Konya / Selçuklu’da ikamet eden H.A. tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir. Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından şahıs gözaltına alınmış olup hakkında adli işlem başlatılmıştır.''

Haberin öncesi...

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007’de suikast sonucu öldürülmesinin ardından, anısını yaşatmak amacıyla kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdidi içeren e-mailler gönderildi.

RAKEL DİNK’E ÖLÜM TEHDİDİ

27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde gönderilen ve “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini içeren tehdit mesajında, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve vakıf avukatı ölümle tehdit edilirken vakıf yetkililerinin de ülkeyi terk etmeleri isteniyor.

Hrant Dink Vakfı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* 27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı'na e-mail yoluyla yazılı ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği'ne durumu yazılı olarak bildirdik.

* Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan “Bir gece ansızın gelebiliriz” sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı'nı “kardeş masalları” anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink'i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor.

* Son dönemde yükseltilmesinde sakınca görülmeyen ırkçı, ayrımcı, nefret dili ancak bu tür korkunç yaklaşımları tetikler, cesaretlendirir, azmettirir.

* Her vatandaşın eşit, özgür ve adil yaşamasını sağlamak için çalışmak Türkiye'de siyaset yapan tüm kesimlerin görev ve sorumluluğudur.

* Oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak ve tüm yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak üzere bu talihsiz duyuruyu yapmanın da bizim görevimiz olduğu kanaatindeyiz.

* 2007'den sonra daha adil, özgür, eşit bir Türkiye'ye katkı sunmak için kurulan ve o günden beri çalışmalarını bu yönde sürdüren Hrant Dink Vakfı olarak; tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi saygıyla duyururuz.

Haberin uzantısı...

Hrant Dink Vakfı’na Tehdide Tepkiler

Ölüm tehdidi içeren bir mesajın gelmesinin ardından gazeteci Hrant Dink anısına kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na ve Rakel Dink'e siyasilerden destek geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Rakel Dink ve vakfa geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tehdit haberinin ardından Rakel Dink'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar da konuya ilişkin bir mesaj yayımlarken, "Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında, "Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür. Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her kesimi savunacak, Rakel Dink'i ve vakıftaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız" diye yazdı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, tehdit mesajları üzerine, Rakel Dink’i telefon ile arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Partiden yapılan açıklamada da "Hukuk, adalet ve toplumsal barışın inşası için hep birlikte mücadele vermek, bu karanlık mahfillere dönük en anlamlı ve güçlü mesaj olacaktır" denildi.

Ne olmuştu?

Agos gazetesi yayın yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007’de öldürülmesinin ardından anısını yaşatmak amacıyla kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdidi içeren elektronik posta mesajı gönderildi.

Hrant Dink Vakfı bir duyuruyla e-mail yoluyla gelen bir ölüm tehdidini kamuoyuyla paylaştı. Duyuruda "Tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı “kardeş masalları” anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor" dendi.

Vakıf yetkilileri tehdit içeren mesajla ilgili Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’nin yazılı olarak bilgilendirildiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler