1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Trabzonspor 4 te 4 YAPTI
Heyecan Verici Transfer.. Ersun Yanal'ın Amedspor Macerası Başlıyor!

Heyecan Verici Transfer.. Ersun Yanal'ın Amedspor Macerası Başlıyor!

Trendyol 1’inci Lig’e yükselen Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, deneyimli teknik direktör Ersun Yanal ile prensipte anlaştığını açıkladı. 

A+A-

Amedspor, teknik direktörlük koltuğu için deneyimli teknik direktör Ersun Yanal ile prensipte anlaştığını açıkladı.

Trendyol 1’inci Lig’e yükselen Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, deneyimli teknik direktör Ersun Yanal ile prensipte anlaştığını açıkladı. 

AMEDSPOR, ERSUN YANAL İLE PRENSİPTE ANLAŞTI 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Aziz Elaldı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye futbolunda devrim yaratan teknik direktörlerden Ersun Yanal ile prensipte anlaşma sağlamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

ersun-yanal.jpeg

AMEDSPOR İLE YANAL ARASINDA 1+1 YILLIK ANLAŞMA 

TFF 2'nci Lig’de 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve TFF 1. Lig’e yükselen Amedspor, Mesut Bakkal’ın ayrılığının ardından yeni teknik direktör arayışlarına başladı ve Ersun Yanal ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.

ERSUN YANAL’IN SON GÖREVİ ALANYASPOR’DU 

Ersun Yanal, en son Süper Lig ekibi Alanyaspor’u çalıştırmıştı. Ancak takımın başında çıktığı 6 maçtan sadece 1 galibiyet alabilen Yanal, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetin ardından görevinden ayrılmıştı.

AMEDSPOR-ERSUN YANAL ANLAŞMASININ PERDE ARKASI 

Amedspor yönetimi, İzmir’de iki gün süren görüşmeler sonucunda Ersun Yanal ile el sıkıştı. 

Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Başkan Vekili Barın Durmaz ve Futbol Şube Sorumlusu Şefik Özdil’in katıldığı görüşmelerin ardından, 11 Haziran Salı günü yapılacak genel kurul sonrası Yanal ile resmi sözleşme imzalanacak.

BAŞKAN ELALDI: “YANAL İLE YOLCULUĞUMUZ HEYECAN VERİCİ” 

Başkan Aziz Elaldı, Ersun Yanal’ın Türk futboluna getirdiği yenilikleri ve felsefesini övdü. 

Yanal’ın savunma yapmayan, yaptıran futbol anlayışı ve Türk futbolunu analiz, performans, GPS, beslenme ve mental destek gibi kavramlarla tanıştıran yaklaşımını takdir ettiklerini belirtti.

“TÜRKİYE BİR FUTBOL ÜLKESİ” 

Ersun Yanal, Amedspor’un TFF 1'inci Lig’deki ilk yılında lige heyecan katacağını ve Türkiye’nin bir futbol ülkesi olduğunu, daha iyi bir futbol felsefesine ulaşmak için hep birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

Bu anlaşma, Amedspor’un yeni sezonda iddialı bir konuma gelmesinin sinyallerini veriyor.

ERSUN YANAL

Futbolculuk kariyerine Denizlispor’da başlayan Ersun Yanal, daha sonra sırasıyla Şirinköyspor, Sarayköyspor, Manisaspor ve Nazillispor’da oynamıştır.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ / Yanal, teknik direktörlük kariyerine 1990 yılında Sarayköyspor’da başlamış ve ardından Yeni Salihlispor, Denizlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Türkiye Millî Futbol Takımı, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Antalyaspor gibi takımlarda görev yapmıştır.

BAŞARILARI / Gençlerbirliği ile UEFA Kupası’nda 4. tura kadar yükselmiş ve eventual şampiyon Valencia’ya ekstra zamanda elenmiştir.

Fenerbahçe ile 2013-2014 sezonunda Süper Lig’in en erken şampiyonluğuna ulaşan teknik direktör olmuştur.

Trabzonspor ve Fenerbahçe’deki görevlerinin ardından, son olarak Alanyaspor ve şimdi de Amed Sportif FK ile prensipte anlaşmıştır.

Ersun Yanal, Türk futbolunda analiz, performans, GPS, beslenme ve mental destek gibi modern kavramları tanıtan ve genç teknik adamların önünü açan bir felsefeye sahiptir. 

Türk futboluna katkıları ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tanınan Yanal, Türkiye’de saygın bir yere sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.