1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bahçeli: Öcalan Avukatlarıyla Görüşsün
Herkes Demokratik Protesto Hakkını Kullanmalıdır

Herkes Demokratik Protesto Hakkını Kullanmalıdır

Demirtaş, “Şimdiye kadar erken seçim diyorduk. Ancak artık belediye başkanlarımızı serbest bırakılana kadar direniş var. Herkes barışçıl demokratik protesto hakkını 81 ilde kullanmalıdır” dedi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Şimdiye kadar diyorduk ki erken seçim yapalım. Ama erken seçim yok kardeşim, kusura bakma. Şimdi belediye başkanlarımız göreve iade edilene kadar direniş var, mücadele var" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın serbest bırakılması için belediye önünde protesto eylemi yapıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek belediyeye gelerek inceleme yaptı.

Burada belediye yetkilileri ile görüşme gerçekleştiren siyasetçiler, daha sonra dışarı çıkarak, toplanan halkın yanına geçti.

"Karşı olduğumuz yargılanma değil"

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

* İki günden bu yana Kürdistan'ın hiçbir şehrinde internet yok. Muhalif televizyonlara el konulmuş, gasp edilmiş durumda. Basın emekçisi arkadaşlar çekim yapıyorlar ama merkezleri sarayın korkusundan burada olup bitenleri yayınlayamayacak. Medya kanalları kapatıldıysa ağzımızı tutacak halleri yok. Ev ev çalışıp bu zorbalığı duyuracağız.

* Bizim karşı olduğumuz yargılanma değil, ortadan yargı diye bir şey yok. AKP'nin hukuk komisyonu beni niye yargılıyor. Böyle bir savcıya ifade vermek zorunda mıyız? Saray'ın perspektifi ile hareket eden savcılara karşıyız biz. 

* Belediye eşbaşkanlarımız gerçekten hırsızlık yapmışsa önce biz cezalandırırız.  Belediye başkanlarımız, Kışanak ve Anlı başta olmak üzere her dönem imkanlarını barış için seferber ettiler. Kimse belediyelerimizi silaha, teröre, şiddete destek veriyor diye suçlayamaz.

"Teröre destek arıyorsanız Topbaş'a bakın"

* Teröre destek veren arıyorsanız Topbaş'a bakın Gökçek'e bakın. Teröre destek için Gülen cemaatine İstanbul'un Ankara'nın yarısını verenlere bakın. Müfettişler kaç gündür şuradan çıkmadılar. Bir kuruşun buradan çıktığını ispatlayın görelim. Bunların hepsi yalandır. Belediyeleri terör üssü haline getirmişler de el koyuyorlarmış. Ya sizden daha büyük terör yok. IŞİD’i besleyen siz, Nusra’yı besleyen sizsiniz. Kamyon kamyon silahlar gönderen sizsiniz. 

* Şimdiye kadar diyorduk ki erken seçim yapalım. Ama erken seçim yok kardeşim, kusura bakma. Şimdi belediye başkanlarımız göreve iade edilene kadar direniş var, mücadele var.

"Belediyeye ne konuldu bilen yok"

* Belediye başkanları kanunları çiğnemiş diyorlar. Avukatın girmesi yasak, belediye personelinin girmesi yasak. Polis tek başına orada arama yapıyor. Belediyede böyle bir arama mı yapılır? Ne var ne yok, ne koyuldu bilen yok. Şimdi bu savcıya nasıl güveneceğiz.

* Bizler sonuna kadar ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Çünkü demokratik siyaset bizim için bir taktik değildir. Stratejik bir meseledir. Çocuklarımız torunlarımız siyasetle sorunlarını çözecekler. Şiddeti silahları devreden çıkarmak için belediye eş başkanlarını tutuklamak yerine asıl müzakerenin önünü açın.

"Barışı biz getireceğiz"

* Burada darbeci yok, halk var. OHAL yasaları halka karşı uygulanamaz. O nedenle herkes her yerde altını çizerek söylüyorum. Barışçıl demokratik hakkını protesto hakkını 81 ilde kullanmalı, her yerde partililerimiz sokakta olmalı. Bunda tereddüt bile gösterilmemeli.

* Biz ne buradaki esnaf kardeşlerimizi rahatsız etmek isteriz ne de trafiği kapatmak isteriz. Protesto hakkımızı kullanmak isteriz. Burada Şemsa Allak Park’ı var. Valilik açsın orayı günün belli saatleri orada gösteri yapılsın, protesto yapılsın.

* Bu ülkeye barış gelecekse biz getireceğiz. Özgürlük gelecekse biz getireceğiz. Bunu da direnerek yapacağız. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.