1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydın Doğan: Bir Medya Patronunun Hikayesi
Her 13 Günde 1 Polis İntihar EDİYOR!

Her 13 Günde 1 Polis İntihar EDİYOR!

Emniyet Sen verilerine göre her 13 günde 1 polis intihar ediyor.

A+A-

Emniyet Sen verilerine göre her 13 günde 1 polis intihar ediyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Cihan Oruçoğlu'nun haberine göre Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Erol Uygun’un, maruz kaldığı baskılar sonucu intihar etmesi, yeniden Emniyet içerisindeki baskı ve intiharları gündeme getirdi. Emniyet-Sen’in verilerine göre, son 10 yılda 289 polisin intihar ettiği belirlendi. Bu rakam her 13 günde bir, 1 polisin intihar ettiğini ortaya çıkardı.

Beş yıllık polis memuru Erol Uygun, polis teşkilatındaki sendikalaşma ve “Alevi olması” nedeniyle yaşadığı baskılar yüzünden intihar etti. İntiharın ardından Emniyet içerisindeki gruplaşma ve alt kademelerdeki memurlara yönelik baskıların yüksek boyutlara ulaşması dikkat çekti. Özellikle amir ve rütbeli personelin alt kademedeki polis memurlarına yönelik baskıcı ve yıldırıcı uygulamaları çok sayıda polis memurunun psikolojilerinin bozulmasına ve intihar girişimlerine neden oluyor. Son olarak Uygun’un, Alevi olması nedeniyle gördüğü baskı sonucu intihar etmesi Emniyet içerisindeki baskının şiddetini ortaya çıkardı.

Polis üzerindeki baskıların azalması ve çalışma şartlarının düzeltilmesi için kurulan polis sendikası ise sürgün gibi atamalarla gündeme geliyor. Öyle ki; Emniyet-Sen kurucusu ve Genel Başkan İrfan Çelik, sendika nedeniyle sürgün edildi. Çelik, Muğla ilinin 10 km. dışında emniyet müdürlüğünün hurda araçlarının bulunduğu alanda görevlendirildi. Burada tek başına görev yapan Çelik, günde aralıksız 13 saat çalıştırılarak adeta cezalandırıldı.

İntiharlardan bazıları
Emniyet içerisinde yaşanan intiharlardan bazıları şunlar:

Çağlar Şan: Hozat ilçesi Emniyet Amiri Çağlar Şan, fişleme belgelerine ulaşmasının ardından intihar etti.

Ökkeş Dilbirliği: Şırnak’ta görev yapan polis bunalım sonucu emniyet binasında tabancasıyla intihar etti.

Özgür Akdoğan: Alkol uygulamasında 130 promil alkollü çıkan polis Özgür Akdoğan’ın ehliyetine meslektaşları el koydu. Polis memuru, aracının konulduğu otopark önünde intihar etti.

Selim Bağcı: Kocaeli’de emekli polis memuru Bağcı, tartıştığı komşusu Uzman Çavuş Serhat Yakar’ı öldürdü ve ardından intihar etti.

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “Beş yıllık polis Erol Uygun’un Alevi olduğu için baskı gördüğü belirtilmektedir. Meslekten atılacağı iddiaları nedeniyle psikolojik tedavi gördüğü de belirtilmiştir” diyerek “2002-2012 yılları arasında intihar eden emniyet mensuplarının sayısı nedir?” diye sordu.

"İntiharların en büyük nedeni mobbing"
Emniyet-Sen Basın Sözcüsü Abdurrahman Yılmaz, polis intiharlarının en büyük nedeninin mobbing olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Son 10 yılda 289 polis intihar etti. Bu sadece görev başındaki polis intiharları. Cinnet getiren, emekli olan polisleri de dahil edersek korkunç bir rakam ortaya çıkar. Emniyetin verilerine göre her 13 günde bir, 1 polis intihar ediyor. Araştırmalara göre polislerin çoğu birinci derecede mobbing yüzünden intihar ediyor. Ardından da ekonomik ve ailevi sorunlar geliyor. Psikolojik ve psikiyatrik testlerden geçerek mesleğe başlayan polisin 2-3 yıl içinde nasıl oluyor da psikolojisi bozuluyor?”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.