HDP’ye Saldırı | Kadın Çalışan Öldürüldü

HDP’ye Saldırı | Kadın Çalışan Öldürüldü

HDP İzmir İl Örgütü’nü giren O.G. isimli silahlı saldırgan rehin aldığı Deniz Poyraz isimli parti çalışanını öldürdü.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne baskın düzenleyen kimliği belirsiz kişiler, ilk bilgilere göre binayı ateşe verdi.

Deniz Poyraz (40) isimli parti çalışanı hayatını kaybetti. Poyraz'ın ölüm sebebiyle ilgili net bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

PolitiKARS’ın bianet’ten ve ajanslardan derlediği bilgilere göre, HDP Genel Merkezi, saldırı sosyal medya hesabından duyurdu:

“İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.

"İzmir'deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP'liler Konak'ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır. #HDPhalktır"

ŞİKAYETLER SONUÇSUZ KALDI

Saldırıya ilişkin gazeteci İrfan Aktan’a konuşan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mahfuz Güleryüz, "Aldığım bilgiye göre silahlı bir kişi HDP İzmir il binasını basmış. İçerideki HDP çalışanını rehin alıp, binayı ateşe vermiş” dedi.

Polisin olaya müdahale etmesini beklediklerini söyleyen Güleryüz, “Aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikâyet ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını, bu saldırının göz göre göre geldiğini” söyledi.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

HDP İzmir İl örgütünden Abdulkadir Baydur, “Bir arkadaşımızın yaralandığını düşünüyoruz kapıda ambulans var” dedi. “Saldırgan” yakalandı diyen Baydur, endişeli olduklarını söyledi.

HDP'li vekil Murat Çepni de bianet'e konuştu "Deniz Poyraz adlı çalışanımız hayatını kaybetti" dedi.

SORUMLU SARAY’IN KENDİSİ

Çepni şunları söyledi: "Deniz Poyraz isimli kadın arkadaşımız öldürüldü. Bu ilk defa gerçekleşmiyor daha önce de İzmir İl örgütüne saldırı oldu. Defalarca provokasyon girişimleri oldu. Hemen partinin karşısında polis merkezi olmasına rağmen bu saldırı gerçekleşti. Organize bir saldırı. Polislerin yanından ellerini kollarını sallaya salya gidip partimize saldırabiliyorlar.

"Bu organize bir saldırı. İktidarın partimiz üzerinden ırkçılığı milliyetçiliği tetiklemeye çalıştığnı görüyoruz. İktidar kendi düştüğü çıkmazdan anca böyle kurtulmayı düşünüyor. Bu noktada Saray’ın ta kendisi ve içişleri bakanlığı saldırının sorumlusudur.

"Gerekli hukuki başvuruları yapacağız. Tüm halkları partimizi sahiplenmeye çağırıyoruz."

HALK TOPLANIYOR

Saldırı sonrası HDP'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

"Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden gerçekleşen saldırı ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.