HDP'ye Operasyon

HDP'ye Operasyon

İstanbul’da polise dönük gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından HDP ve DBP’ye yönelik operasyonlar yapıldı.

A+A-

İstanbul’da polise dönük gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından HDP ve DBP’ye yönelik operasyonlar yapıldı. Şu ana kadar 6 kentte yapılan operasyonlarda aralarında il ve ilçe eşbaşkanlarının da bulunduğu 129 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Beşiktaş’ta önceki gün çoğunluğu polis onlarca kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) yönelik operasyonlar yapıldı.

Operasyonlar, dün hayatını kaybeden polisler için düzenlenen cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti güvenlik güçlerinin işi bunu yapanlardan intikam almaktır" şeklinde sarf ettiği sözlerin sonrasında geldi. 

Şu ana kadar 6 kentten ulaşan bilgilere göre, aralarında parti yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu 129 kişi gözaltına alındı. 

İSTANBUL
HDP’yi hedef alan operasyonlar kapsamında İstanbul’da, partinin il ve ilçe yöneticilerinin evleri basıldı. Evlerinde yapılan aramaların ardından şu ana kadar 20 siyasetçinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in yanı sıra Esenyurt, Güngören, Üsküdar, Avcılar başta olmak üzere birçok ilçe eşbaşkanı da bulunuyor.

Ev baskınları ile eş zamanlı olarak partinin il ve ilçe binalarına da baskın yapıldı. Kapıları koçbaşı ile kırılarak girilen parti binalarında arama yapılıp, içerideki eşyalar dağıtıldı.

Baskın yapılan HDP İl Örgütü binasına ise, "Geldik yoktunuz" şeklinde yazılama yapıldı. Yine binadaki masalar devrilirken, kitap ve benzeri eşyalar ise yerlere serildi.

ADANA
Adana'da da HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyona imza atıldı. Sabaha karşı yapılan operasyona yaklaşık 500 polis, zırhlı araçlar, TOMA'lar, polis helikopteri ve özel harekat polisleri katıldı.

Adana merkez ilçeleriyle Ceyhan ilçesindeki evlere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 25’i aşkın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan arasında HDP Adana İl Eşbaşkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural, Seyhan İlçe Eşbaşkanı Suzan Kılıç ve Kamuran Sagat, Çukurova İlçe Eşbaşakanı Osman Sert, HDP üyeleri Sadrettin Argın, Ali Yurtsever, Sabri Duman, Enver Taşkın ile Adana Kadın Platformu üyesi Derya Çiçek Naz ve Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Av. Tugay Bek de bulunuyor.

Gözaltına alınan isimler Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İZMİR
İzmir'de HDP'lilere yönelik yapılan operasyonda şu ana kadar 10 ismin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Bayraklı, Buca, Menemen ile Konak ilçe örgütleri eşbaşkanları ve yöneticileri de bulunuyor. 

MANİSA
HDP’lilere yönelik operasyona imza atılan bir diğer kent ise Manisa oldu, HDP Manisa İl Başkanı ile HDP Salihli İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri tarafından partilerin evlerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında HDP Manisa İl Başkanı Ahmet Ertaş, HDP Salihli İlçe Başkanı Abdülkadir Moruk, eski parti yöneticisi Aydın Oruç ile M.B ve A.D isimli partililer gözaltına alındı.

Gözaltına alınan siyasetçiler sağlık kontrolünün ardından Emniyet’e götürüldü.

ANKARA 
Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından HDP’ye yönelik Ankara’da operasyona imza atıldı. Partiye yönelik operasyonda ise, aralarında HDP Ankara İl Eşbaşkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Eşbaşkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında gazeteci Kenan Kırkaya'nın bulunuyor.

Gözaltına alınan isimler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

URFA
Urfa’da ise, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hilvan İlçe Eşbaşkanı Yusuf Kebeci gözaltına alındı. Sabah saat 07.30 sıralarında evine baskın yapılan Kebeci, yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Karakola götürülen Kebeci'nin gözaltı nedeni öğrenilemedi. 

MERSİN
Mersin'de de HDP'lilere yönelik operasyona imza atıldı. TEM ekipleri tarafından yapılan operasyonda aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de olduğu 51 kişi gözaltına alındı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.