1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Trabzon'da Fırtına, ‘Dalgalara Kapılan 2 Kişi’ Kayboldu
HDP’ye Kadıköy'de Polis Ablukası

HDP’ye Kadıköy'de Polis Ablukası

HDP, hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için dün Kadıköy’de yapılan eyleme yönelik polis şiddetini protesto etti.

A+A-

HDP, hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için dün Kadıköy’de yapılan eyleme yönelik polis şiddetini protesto etti.

PolitiKARS.com’un ajanslardan derlediği bilgilere göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP), hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için dün Kadıköy’de yapılan eylemde İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü ve yurttaşlara yönelik polis şiddetini protesto etmek için sokağa çıktı.

HDP’nin Kadıköy ilçe binası önündeki protestoya partinin Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, milletvekilleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Açıklama öncesi polis, ilçe binası ve çevresini zırhlı araçlarla kapatırken, eylem Kadıköy Kaymakamlığı’nın ‘yasak kararı’ gerekçesiyle engellendi.

hdp-019.jpeg

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekilleri de polis ablukası altına alındı.

Polis kalkanlarla protestocuları çevreleyerek çok sayıda kişiye gözaltına aldı.

SANCAR, ‘KORKUNUN GÖSTERGESİ’

Polis engeli ve şiddetine karşı açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bütün bu gördükleriniz demokrasi mücadelesinden duyulan büyük korkunun bir gösterisidir. Ama bizler bu mücadeleden asla geri adım atmayacağız, biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sandıkta en açık cevabı, en net cevabı vereceğiz. Sonra da adalet önünde bütün bu hukuksuzlukların hesabını tek tek soracağız. Bu ülkeye bir adalet düzeni gelecek ve o düzen içinde hukuksuzlukla değil hukuk kurallarına uygun olarak bütün sorumlular ve suçlular hesap verecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın bizi bu ablukalar yıldıramaz. Dün atılan tokat sandıkta büyük bir cevap olarak bu iktidara geri dönecektir” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, ABLUKAYI ELEŞTİRDİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın parti binasına alınmamasına ve polis ablukasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu yaşananlara ilişkin olarak Twitter’dan "Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum." paylaşımı yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler