HDP’nin Yeni Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay

HDP’nin Yeni Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay

Milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın yerine Serpil Kemalbay yeni Eş Genel Başkan seçildi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3. Olağanüstü Kongresi’nde, milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın yerine yeni eş genel başkan olarak Serpil Kemalbay seçildi.

Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesi ardından Serpil Kemalbay, eş başkanlık görevine vekaleten getirilmişti. Kemalbay, Çalışma Yaşamı ve Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütüyordu.

Serpil Kemalbay hakkında

Evrensel’de yer alan habere göre, Ardahan doğumlu olan Serpil Kemalbay, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Kemalbay, Sosyalist Dayanışma Platformu içinde yer aldı.

1997’de Dayanışma Evlerinin kurucuları arasında yer alan Kemalbay, 2007’de güvencesiz işçilerin örgütlenmesi ve hakları için çalışan Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası’nın (BATİS) İstanbul’da ve Trakya’da çalıştı.

Sendikalarda iş güvenliği ve işçi sağlığı üzerine, özellikle kadın işçilerin hakları konusunda danışmanlık yapan Kemalbay, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.