1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni Başlattı
HDP'nin 'Örgütlenme Konferansı' Sona Erdi

HDP'nin 'Örgütlenme Konferansı' Sona Erdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 40 kentte ve 7 bölgede düzenlediği örgütlenme konferansları ardından Diyarbakır’da 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı’nı gerçekleştirdi.

A+A-

HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı, yeni dönem örgütlenme modelini belirlemek amacıyla iki gün boyunca süren tartışmalar ve öneriler ardından sona erdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Demokratik siyasetle faşizmi yıkalım, Türkiye’yi demokratikleştirelim” şiarıyla 40 kentte ve 7 bölgede düzenlediği örgütlenme konferansları ardından Diyarbakır’da 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı’nı gerçekleştirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan ve 2 gün süren konferansa, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile HDP’nin bütün bileşenlerinin yanı sıra partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri, il ve ilçe eşbaşkanları, belediye eşbaşkanları, HDP Gençlik Meclisleri ve Genç Kadın Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 800 delege katıldı. 

İKİ GÜN SÜREN TARTIŞMALAR

HDP’nin yeni dönem örgütlenme modelini belirlemek amacıyla iki gün boyunca devam eden konferansta, HDP’nin örgütlenme noktasındaki eksiklikleri bir bir masaya yatırılarak, eksikliklerin giderilmesi ve bunlara karşı çözüm geliştirilmesi amacıyla önemli tartışmalar yürütülerek, öneriler sunuldu. 

SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANACAK

İki gün boyunca yapılan tartışmalar ve öneriler sonucunda açığa çıkan sonuçları ele alacak olan HDP, konferansın sonuç bildirgesini hazırlayacak. Yeni dönem örgütlenme modelini belirleyecek olan konferansın sonuç bildirgesinin yarın kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.