1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Atlı Araba Kars Çayı'na Uçtu: 1 Kişi Kayıp
HDP’nin Digor Seçim Bürosu Açıldı

HDP’nin Digor Seçim Bürosu Açıldı

HDP’nin, Digor’daki seçim bürosu açılışı miting havasında gerçekleşti.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Digor’da ilk seçim bürosunu açtı.

Millet Caddesi’nde açılan seçim irtibat bürosu açılışına Digor Eşbaşkan adayları Mustafa Özyağcı ve Güljin Kaya’nın yanı sıra Kars Belediye Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca katıldı.

Açılışta konuşan HDP Kars Eş Belediye Eşbaşkan adayı Şevin Alaca, kadınlar ve gençlere seslenerek iradelerine sahip çıkmalarını söyledi.

Alaca,“ Tüm Digor halkını saygıyla selamlıyorum. Digor küçük ama yüreği büyük bir ilçemiz. Partimizin demokratik siyasete başladığı günden itibaren Digor üzerine düşeni yaptı, bu mücadelede ağır bedeller ödedi. Biz inanıyoruz ki 31 Mart’ta iradesine konan ipoteğe, iradesinin gasp edilmesine gereken cevabı verecektir. Digor 31 Mart’ta yeniden kendi iradesiyle yönetilecektir. Buradan kadınlara ayrıca çağrıda bulunuyorum, bütün kadınlardan iradelerini Digor yönetimine yansıtmalarını bekliyoruz. Mutlaka kazanacağız” dedi.

Bilgen, “Kars’ta diyorlar ki, “siz çok iyisiniz, çok iyi yönetirsiniz, çalmazsınız, çırpmazsınız şehre hizmet edersiniz ama ne yazık ki siz seçilseniz de kayyum atanacak” biz de diyoruz ki; biz irademizi ortaya koyacağız tıpkı karıncanın ateşi söndürmesi gibi. Biz bize yakışanı yapacağız ateşi söndüreceğiz. Nemrutlar da şanslarını deneyecekler.Ateşisöndürenleri mi seçecekler, karıncadan yana mı, kuştan yana mı olacaklar. Yoksa bu ülkeyi yangın yerine çevirenlerin bu ülkede kutuplaşmayla, kamplaşmayla oy devşirmeye çalışanların yanında mı olacaklar. Tercihimiz böyle bir tercihtir onun için de Digor’un sandıkta vereceği cevap Kağızman’ın Pazarcık’ın, Kars’ın ve bütün serhat şehirlerinin kaderini belirleyecek” ifadelerini kullandı.

Ayhan Bilgen’in açıklamaları şu şekilde:

“Sevgili Digorlular tarihin en kritik dönemlerine tanıklık ediyoruz. Türkiye’nin seçime gidişi ne yazık ki olağan bir dönemde rutin sıradan durum yaşamıyoruz. “Kim aday olacak, kim başkan olacak, kim meclis üyesi olacak hangi parti kaç oy alacak” bunun seçimi değil arkadaşlar. 

Bu seçim bu ülkede bütün sorunların demokratik yollardan çözümü, bu ülkede farklı kimliklerin, inançların birlikte yaşabilmesi halkların barışı ile ilgili bir seçimdir. Ya ayrımcılık ve kutuplaştırıcı siyaset kazanacak ya da bir araya gelme barışma ve demokratik siyaset kazanacak. 

31 Mart’ta giderken bizi özellikle kutuplaştırmaya çalışanlar yolsuzlukla, talanla yağmayla sadece kendi cebini doldurmanın derdiyle siyaset yapanlara sadece Digor’dan değil Kars’tan da bütün serhat şehirlerinden de en güzel cevabı en net cevabı vereceğiz. Bizde siyaset cep doldurmak için yapılmaz. 

Eğer bugüne kadar bu şehrin yönetiminde eksiğimiz olmuşsa yanlışımız olmuşsa bununla yüzleşiriz, hesaplaşırız vehalkımıza özeleştirimizi veririz. Elbette ki bu yanlışları düzeltecek olanda yine halkın kendisidir. İrademizin üzerine bir baskı kurulmasına bizim seçtiklerimizin atanmışlar tarafından gasp edilerek yönetime el konulmasına en net cevabı en açık cevabı sandıkta verin.

Kars’ta diyorlar ki, “siz çok iyisiniz, çok iyi yönetirsiniz, çalmazsınız, çırpmazsınız şehre hizmet edersiniz ama ne yazık ki siz seçilseniz de kayyum atanacak” biz de diyoruz ki; biz irademizi ortaya koyacağız tıpkı karıncanın ateşi söndürmesi gibi. Biz bize yakışanı yapacağız ateşi söndüreceğiz. Nemrutlar da şanslarını deneyecekler. 

Ateşi söndürenleri mi seçecekler, karıncadan yana mı, kuştan yana mı olacaklar. Yoksa bu ülkeyi yangın yerine çevirenlerin bu ülkede kutuplaşmayla, kamplaşmayla oy devşirmeye çalışanların yanında mı olacaklar. Tercihimiz böyle bir tercihtir onun için de Digor’un sandıkta vereceği cevap Kağızman’ın Pazarcık’ın, Kars’ın ve bütün serhat şehirlerinin kaderini belirleyecek. Eğer bu ülkede 2002 yılında iktidara geldiklerinde seçilmiş vali vaat edenler, sonra önümüze atanmış belediye başkanları koymuşlarsa biz sandıkta buna cevap vermek zorundayız. Burada mesele kaldırım meselesi, yol yapma meselesi değildir artık. Bir halkın iradesinin tanınıp tanınmaması meselesidir. Bu halkın kendi yöneticilerini seçim seçemeyeceğine dair iradenin tecelli etme meselesidir. Burada kayyumu deneyenlere sandıkta en net cevabı verirseniz Kars’ta kayyumu akıllarından bile geçiremezler. 

Eğer kayyum atanmasını onaylayan bir sonucun çıkmasına izin verirseniz derler ki, “Digor’da atadık başarılı oldu,  demek ki her yere kayyum atayarak şehirleri yönetebiliriz. Seçime de gerek yok, demokrasiyi de gerek yok sandığı da gerek yok o zaman” Ama sizler bu cevabı çok net bir biçimde ortaya koyarsanız elbette ki partinin kendi iç tartışmaları, Digor’un iç tartışmaları saklı kalmak üzere söylüyorum.

Digor Eşbaşkan adayı Güljin Kaya ise, “Biz HDP Belediyeciliğine inanan eş başkan adayları olarak diyoruz ki, yerel yönetim modeline uygun, halkın ihtiyaçlarına cevap olabilecek, halkın hayatını kolaylaştıracak, halka hizmet edecek ve halkın yönetime katıldığı bir anlayışla Digor’uyöneteceğiz. Digor’da yaşayan her bireyin katılımcı anlayışla kendini var ettiği demokratik, ekolojik, kadın eksenli halkçı bir belediye anlayışını esas alacağız. Biz gücümüzü halktan alıyoruz”

Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış mitinge döndü.

HDP’nin Digor Seçim Bürosu Açıldı

HDP’nin Digor Seçim Bürosu Açıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Digor’da ilk seçim bürosunu açtı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler