1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP'li Vekillerin Danışmanlarına Veto
HDP'li Vekillerin Danışmanlarına Veto

HDP'li Vekillerin Danışmanlarına Veto

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Meclis'te milletvekilleriyle çalışacak danışmanların 'arşiv araştırması' gerekçesiyle başvuruları reddediliyor.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Meclis'te milletvekilleriyle çalışacak danışmanların 'arşiv araştırması' gerekçesiyle başvuruları reddediliyor. Haklarında açılmış herhangi soruşturma, dava veya yargı kararı olmamasına rağmen danışmanlar Meclis'in 'güvenlik soruşturması'na takılıyor.

Yemin töreninin ardından başlayan başvurularda şu ana kadar HDP milletvekilleriyle çalışmak isteyen en az 14 danışmanın başvurusu reddedildi. Gerekçe ise, 'arşiv araştırması' gösterildi.

'GÜVENLİK AÇISINDAN UYGUN GÖRÜLMEDİ'

Meclis İnsan Kaynakları Başkanlığı tarafından danışmanlık talepleri reddedilen milletvekillerine gönderilen ret gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Güvenlik Yönetmeliği'nin 7'nci maddesi gereğince Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu elde edilen bilgilerin olumsuz olması halinde durumunun incelenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla kurulan Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Komisyonunun, adı geçenler hakkında yaptırılan Arşiv Araştırması neticesinde güvenlik açısından uygun görülmediğinden görevlendirmesinin mümkün olmadığına karar verilmiştir."

SORUŞTURMA VE DAVASI OLMAYANA DA RET

Ancak 'Arşiv Araştırması' olarak gerekçe gösterilen araştırmanın detaylarına ve söz konusu araştırmanın ret gerekçesi gösterilmesinin nedenlerine dair bir bilgiye yer verilmedi. Alınan bilgilere göre, ret edilen danışmanlık başvuruları arasında herhangi bir soruşturma ve kovuşturması olmayan isimlerin de olduğu öğrenildi.

'Arşiv Araştırması, OHAL sonrası başvurulan bir yöntem olarak uygulanırken, resmi olarak OHAL kaldırılmış olmasına rağmen bu yöntemin kullanılmasına devam ediliyor.

HDP'li vekillerin söz konusu keyfiliğin kaldırılması amacıyla Meclis Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunulacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler