1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Naif Alibeyoğlu'ndan Basına YEMEK
HDP'li Kars Belediyesi'ne Saldırı

HDP'li Kars Belediyesi'ne Saldırı

Kars Belediyesi hizmet binasına gelen üç kişi, personele hakaret ettikten sonra güvenlik ofisindeki eşyalara zarar verdi. 

A+A-

Kars Belediyesi hizmet binasına gelen üç kişi, personele hakaret ettikten sonra güvenlik ofisindeki eşyalara zarar verdi. 

PolitiKARS'ın ajanslardan ve yerel kaynaklardan derlediği bilgilere göre, bugün (18 Nisan) akşam saatlerinde HDP'li Kars Belediyesi’ne giden Z.B., F.E. ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi, belediye güvenlik personeline hakaret ettikten  sonra güvenlik ofisindeki eşyalara zarar verdi. 

PERSONELE HAKARET ETTİLER

Olay (18 Nisan) akşam saat 18.30 sıralarında yaşandı. Kars Belediyesi binasına gelen üç kişi, eşbaşkan Ayhan Bilgen ile görüşmek istediğini belirtiyor. Görevlilerin hafta sonu olduğunu söylemesi üzerine belediyeye zorla giren, küfür ve hakaretler savuran şahıslar, güvenlik noktasındaki ofis masasını dağıttı.

Belediye personelinin emniyet güçlerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisin, kamera kayıtlarını aldığı ve soruşturma başlattığı ifade edildi.

SALDIRGANLAR SABIKALI 

Belediyeden yapılan açıklamada Z.B.’nin gasp suçundan, F.E.’nin ise yine gasp ve cinayet suçundan sabıkalı olduğu ifade edildi. 

belediye-baskin-(1).jpg

belediye-baskin-(2).jpg

Haberin uzantısı...

Emniyet Müdürlüğü’nden Açıklama

Kars Belediyesi hizmet binasında meydana gelen saldırı olayı ile ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

PolitiKARS'ın gazetekars.com'dan derlediği bilgilere göre, açıklamada:  "18.04.2020 günü saat:18.00 sıralarında Kars Belediye Başkanlığı binasında meydana gelen mala zarar verme olayının şüphelilerinin tespitine yönelik yapılan titiz çalışmalar neticesinde;

Olayı F.E,Z.B,Y.A isimli şahısların gerçekleştirdikleri tespit edilerek 19.04.2020 günü yakalanmışlar, şahıslar alınan savcılık talimatına istinaden Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmışlardır." ifadeleri yer aldı.

"Ayağımız Takıldı" Dediler

Kars Belediyesi’ne önceki gün gelerek güvenlik personeline hakaret ettikten sonra ofisteki eşyaları parçalayan saldırganlar Z.B., F.E. ve Y.A. ‘devlet malına zarar verme’ suçlamasıyla ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, zanlı Z.B. ifadesinde şunları söyledi: “Yanımdaki arkadaşlarım akşamüstü saatlerinde Kars Belediyesi Mor Cafe’ye giderek, o an orada görevli güvenlik personeline (Kars Belediyesi Eşbaşkanı) Ayhan Bilgen’in orada olup olmadığını sordum. Görevliler Bilgen’in kendisinin orada bulunmadığını söylemesinin ardından ayrılarak arkadaşlarımla beraber Kars Belediyesi başkanlık binasına gittik. Başkanlık girişinden içeri girerek oradaki nöbette olan güvenlik görevlilerinden Ayhan Bilgen’in numarasını isteyerek nerede olduğunu sordum. Görevlinin telefon numarasının kendinde olmadığını, hafta sonu olduğu için Ayhan Bilgen’inde orada bulunmadığını söylemesi üzerine dışarı çıktık.

Belediyede girişindeki güvenlik ofisindeki masa ve sandalyeleri kırması ile ilgili de Z.B. ifadesinde, “Arkadaşlarımla birlikte dışarı çıkmak üzere hareket ettiğimizde güvenlik personelinin oturduğu masaya ayağımın takılması sonucu masa kırıldı. Sonrasında yanımdaki iki arkadaşımla birlikte kurumdan ayrıldık” dedi.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, “Bu saldırganlar bizi takip ediyor, tehdit ediyor, evimizin önüne kadar gelerek bizi tehdit ediyorlar. Birçok kez suç duyurusunda bulunduk ama ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılıyorlar” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler