1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener, 'Partimize Operasyon Var, Savaş İlanı Kabul Ediyorum'
HDP'li Besime Konca’nın Vekilliği Düşürüldü

HDP'li Besime Konca’nın Vekilliği Düşürüldü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca’nın milletvekilliği hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle düşürüldü.

A+A-

Yeni yasama yılının ilk Meclis Genel Kurulu'nda HDP'li vekil Besime Konca'nın vekilliği düşürüldü.
 
HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın vekilliği yeni yasama yılının ilk Meclis Genel Kurulu'nda 'örgüt propagandası yapmak' suçundan hakkında 2,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası gerekçe gösterilerek düşürüldü.

Bugün toplanan olan Meclis Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmaların ardından Konca hakkında hazırlanan başbakanlık tezkeresi okundu. Tezkerenin Genel Kurul'da okunmasıyla Konca'nın vekilliği düşürüldü.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'ya "örgüt propagandası yapmak" suçundan 2,5 yıl hapis cezası veren yerel mahkemenin kararını uygun bulmuştu. 

Konca'nın vekilliğinin düşürülmesinin hemen sonrasında Meclis sitesinden de Konca'nın isminin "vekilliği düşürülenler" listesinde yayınlanması dikkat çekti.
Konca'nın milletvekilliliğinin düşürülmesiyle, HDP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 54'e indi.

HDP’DEN TEPKİ: BUNUN ADI KÜRDE KARŞI SÖMÜRGE HUKUKU

HDP’li Konca'nın milletvekilliğinin düşürülmesine ilk tepki Meclis Genel Kurulu'ndan geldi. Konca ile ilgili Başbakanlık Tezkeresinin okunmasının ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, kararı okutan Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'yı eleştirdi. Yıldırım, bir kadın milletvekilinin vekilliğinin düşürülme işinin yine Bahçekapalı'ya düştüğünü belirterek, bu durumun Bahçekapalı açısından üzüntü verecek bir durum olduğunu ifade etti. Yıldırım, şunları söyledi:

 "Bugünkü iktidarın halk iradesine nasıl saldırdığını ibretle izliyoruz. Bunun adı yargı falan değil. Bu karar açıklanmadan önce AKP Batman milletvekili mahkeme başkanının odasında poz vermiştir. Böyle siyasallaşmış bir yargının kararı bizim için esas alınacak bir karar değildir. Bu yargı falan değil. Bunun adı Kürde karşı siyasi iktidarın sömürge hukukudur. Halk iradesini çiğneyen siyasi iktidardan er geç demokratik yollardan hesabı sorulacaktır."
 
HDP Genel Merkezi'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da "Kadın Meclisi Sözcüsümüz ve Siirt Milletvekilimiz Besime Konca'nın vekilliği hukuksuzca düşürülmüştür. Besime Konca milyonların ve kadınların iradesidir, kararı ancak halk verebilir" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.