1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Eker Hakkari’de
HDP’li Aslan Kendini Kayaya Zincirledi

HDP’li Aslan Kendini Kayaya Zincirledi

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hasankeyf’in ‘dinamitle yıkılmasına tepki göstermek amacıyla’ kendisini bir kaya parçasına zincirledi.

A+A-

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hasankeyf’in ‘dinamitle yıkılmasına tepki göstermek amacıyla’ kendisini bir kaya parçasına zincirledi.

‘Hasankeyf’e dokunma’ tişörtüyle kendisini bir kayaya zincirleyerek Hasankeyf’in tarihi dokusuna zarar verilmesine karşı böyle bir eylem yaptığını söyleyen Aslan bir süre sonra eylemini sona erdirdi.

12 bin yıllık tarihi Hasankeyf antik kentindeki, kayalar ‘tehlike arz ettiği’ iddiasıyla dinamitlerle havaya uçurulduğu basına yansımıştı. Aslan, geçtiğimiz Salı günü Hasankeyf’teki yıkımı Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi vermişti. HDP Adıyaman Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Twetter hesabı üzerinden Aslan’ın fotoğraflarını paylaşarak, “IŞİD’in Palmira’da yaptığını, AKP Hasankeyf’te yapıyor. Mv. arkadaşımız Mehmet Ali Aslan yıkımı kendini zencirleyerek protesto ediyor” dedi.

Eyleminin partiler üstü olduğunu belirten Aslan ise, “Ben dinamitleme görüntülerini sosyal medyada gördüğümde hakikaten inanmadım. Görüntüleri izlediğimde aklıma IŞİD’in Suriye’nin Palmira ve Taliban’ın Buda heykellerini bombalama görüntüleri geldi. Sonra araştırdım görüntüler Hasankeyf’e ait çıktı. Valilik, ne kadar ‘dinamit kullanılmıyor’ diyorsa da, halk her gün patlama olduğunu söylüyor. O dinamitler yüreğimde patlıyor. Bir insanın kabul edebileceği bir şey değil. Vicdanım beni buraya sevk ettik. Parti ya da başkaları beni buraya göndermedi. Hacca gitme hazırlıklarını bıraktım ve buraya geldim. Hac yerinde duruyor ama Hasankeyf katlediliyor. Bunlar yapılırken ben başka şeylerin peşine düşemem dedim. Şu anda vicdanım beni buraya zincirledi. Henüz eylemimin ne kadar süreceği ile ilgili bir hesap yapmadım. Her gün, her ay, her hafta buradan geçiyorum. Hasankeyf bize analık yaptı. Şimdi çığlık atıyor. Sorun çözülene kadar eylemimi sürdürmek istiyorum. İsterim ki buna AKP, CHP, MHP ve Hüda-Par’lı’lar da bu sorunun çözümü için destek versin. Hasankeyf hepimizin ortak mirasıdır, dünyanın ortak mirasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.