1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP’nin B Planı ‘Yeşil Sol Parti’
HDP’nin B Planı ‘Yeşil Sol Parti’

HDP’nin B Planı ‘Yeşil Sol Parti’

HDP’nin olası kapatılma durumuna karşı, seçimlere Yeşil Sol Parti ile girilecek.

A+A-

HDP’nin seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceği yönünde eğilimin, yarın gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu toplantısında kararlaştırılması bekleniyor.

hdp-yesil-sol-parti.jpg

Seçim gündemiyle 12 Mart’ta toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi, yürütülen tartışmalar sonucunda Merkez Yürütme Kurulu’na tam yetki verdi. Parti Meclisi toplantısının ardından kapatma davasına karşı seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceği yönünde eğilim güçlendi. 

HDP’nin, yarın gerçekleştirilecek MYK toplantısında bu eğilimin kararlaştırılması bekleniyor. 

HDP MYK, bir diğer gündemi olan Cumhurbaşkanlığı adayı çıkarma eğilimini de yeniden gözden geçirecek ve 16 Mart’ta gerçekleştirilecek Emek ve Özgürlük İttifakı toplantısında ittifak partilerle birlikte son kararı verecek. 

Ayrıca HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair ortak kararın yanı sıra genel seçimlere de Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında girme talebini toplantıya taşıyacağı öğrenildi. 

...haberin uzantısı

DEMİRTAŞ’TAN YEŞİL SOL PARTİ PAYLAŞIMI

Selahattin Demirtaş, HDP'nin seçime gireceği bileşeni Yeşil Sol Parti için destek çağrısında bulundu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin olası kapatılma durumuna karşı B planı olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) için paylaşımda bulundu.

Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden parti amblemini paylaşarak "Bu görselin renkli çıktısını alıp evde buzdolabı kapısına, oda kapılarına yapıştırın lütfen. Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak :)" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler