1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Kaçakçılık Operasyonu
HDP Sarıkamış İlçe Eş Başkanı Tutuklandı

HDP Sarıkamış İlçe Eş Başkanı Tutuklandı

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Sarıkamış İlçe Eş Başkanı tutuklandı.

A+A-

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Sarıkamış İlçe Eş Başkanı tutuklandı.

Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde 12 Ekim'de yapılan operasyonda gözaltına alınan HDP Sarıkamış İlçe Başkanı Seyat Dere ve O.Ö. çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla tekrar gözaltına alınan Seyat Dere ve O.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin öncesi..

Kars'ta HDP ve DBP'li 10 kişi Tutuklandı

Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde gözaltına alınan 15 kişiden 10’u tutuklandı. 

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre, Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçeleri ile bağlı köylerde 12 Ekim günü sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi, Sarıkamış Jandarma Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından Kars Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadeleri alınan aralarında HDP Sarıkamış İlçe Eşbaşkanı Seyat Dere ile DBP İl Genel Meclis Üyesi Ruhan Yıldırım da bulunduğu 15 kişi, “Örgüte üye olmak”, “Örgüte yardım ve yataklık etmek” iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. 15 kişiden 10'u çıkarıldıkları mahkeme tarafından aynı iddiayla tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, Hüseyin Yıldız, Fahrettin Akın, Seyat Dere, Fuat Dere ve Olcay Öztürk ise "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı. 

Tutuklanan 10 kişinin isimleri şöyle: İzzet Aydın , Necati Kılıç, Remzi Ağar, Hayrettin Polat, Kenan Aydın, Üstün Öztürk, İl Genel Meclis Üyesi Ruhan Yıldırım, Coşkuner Coşkun, Kadir Çelik, Celal Çelik.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.