1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Sezai Temelli, 'Güç Birliği Önemlidir.'
HDP İstanbul'un 6 İlçede Aday Çıkaracak

HDP İstanbul'un 6 İlçede Aday Çıkaracak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için aday çıkarmayan HDP, kentin 6 ilçesinde kendi adayıyla seçime girecek.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Antep, Urfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplam 7 büyükşehirde aday göstermeyeceğini açıklamıştı. Aday gösterilmeyen illere bağlı ilçelerde ise kendi adaylarıyla seçime katılacak olan HDP, İstanbul'un 6 ilçesinde aday çıkarıyor. Bu kapsamda CHP ile de görüşmeler yapıldığı ifade ediliyor.

Bağcılar, Kağıthane, Arnavutköy, Esenler, Bakırköy'de kendi adaylarıyla seçime katılmayı kararlaştıran HDP, bu ilçeler dışında Kürt seçmeninin yoğun olduğu bir ilçede daha aday gösterecek.

BAĞCILAR ADAYI HÜDA KAYA

HDP'nin güçlü olduğu ilçelerden biri olan Bağcılar'da İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın aday gösterildiği belirtiliyor.

KÜÇÜKÇEKMECE ADAYINA TEPKİ

HDP, CHP-İYİ Parti ittifakı ile Küçükçekmece'de aday gösterilen Kemal Çebi'ye sıcak bakmıyor. Ayrıca CHP'nin bazı ilçelerdeki başka adaylarının da HDP cephesinde memnuniyetsizlik yarattığı ifade ediliyor.

İstanbul dışında Tekirdağ, Edirne, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir illerinde de kendi adaylarıyla sandığa gidecek olan HDP, güçlü olduğu tüm ilçelerde de aday gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.